30-årig kvinde uden for livsfare efter voldsomt knivstikkeri

Den 30-årige kvinde, der blev stukket ned af en 20-årig mand i Ringsted, er nu uden for livsfare. Hun er dog fortsat indlagt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag blev en 30-årig kvinde stukket flere gange i kroppen med kniv. Knivstikkeriet fandt sted i Ørslev under Skoven i Ringsted Kommune.

Mandag oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport, at kvinden er uden for livsfare.

Den 30-årige kvinde er fortsat indlagt, men hendes tilstand er stabil.

Kvinden var i kritisk tilstand

Den 19-årige mand, der fredag blev anholdt på en adresse nær Ringsted efter en anmeldelse om knivstikkeri, er blevet varetægtsfængslet frem til den 26. marts. 

Manden er sigtet for forsøg på manddrab og for overtrædelse af knivloven, fordi der er begrundet mistanke om, at han stak en 30-årig kvinde fire gange med en kniv i landsbyen Ørslev Under Skoven. 

Kvinden var alvorligt tilskadekommen, og politi og ambulance kørte hastigt frem, hvor gerningsmanden havde forladt stedet. Den 30-årige blev kørt til sygehuset i kritisk tilstand med livstruende knivstik.

Moster til mands kæreste

Politiet iværksatte en omfattende efterforskning i sagen, herunder en eftersøgning efter den mistænkte, 20-årige mand.

Kvinden, som er moster til den 20-årige mands kæreste, havde opsøgt den 20-årige, og der opstod uenighed imellem de to. Dette førte til, at den 20-årige stak den 30-årige med en kniv, hvorefter han stak af.

Politihunde afsøgte området efter spor, og politiet ledte i området efter den flygtede mand, men fandt ham ikke.

Senere på dagen førte politiets efterforskning frem til, at den 20-årige befandt sig i toget mod København. I samarbejde med Københavns Politi blev den 20-årige klokken 18.20 anholdt i toget på Hovedbanegården uden dramatik.

Han blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor han blev varetægtsfængslet frem til den 26. marts 2020.