¨

26 eldrevne superlokomotiver skal køre mellem Ringsted og København

Vectron hedder de nye lokomotiver fra Siemens, som DSB har indkøbt til at køre på den nye Ringsted-København-bane. Foto: Siemens/DSB

Det bliver afprøvede, eldrevne lokomotiver fra Siemens, der skal køre på den nye højhastighedsbane mellem Ringsted og København.

DSB kalder dem pålidelige, hurtige og miljøvenlige i deres pendleravis "På Sporet".

Det er de nye el-lokomotiver, der skal køre på den nye højhastighedsbane mellem Ringsted og København, som får de positive ord med på vejen.

Vectron er et tysk produceret el-lokomotiv fra Siemens, som ifølge DSB allerede kører i 18 forskellige lande, og dermed har DSB i indkøbet lagt vægt på driftstabiliteten. 

- Det er virkelig en god nyhed for DSB's kunder. Vectron er en gennemprøvet lokomotivtype, og det vil medføre et løft for både togtrafikken og for miljøet, når lokomotiverne erstatter de aldrende diesel- og ellokomotiver, som i dag trækker vores dobbeltdækkervogne, siger Jürgen Müller, direktør for Strategi og Togmateriel i DSB til pendleravisen "På Sporet".

Udleder ikke dieselpartikler

Ifølge DSB kan lokomotiverne køre 30.000 kilometer mellem værkstedsbesøgene. Til sammenligning kan de nuværende lokomotiver køre 5000 kilometer mellem værkstedsbesøgene.

De nye lokomotiver kan køre 200 kilometer i timen, hvor ME-lokomotiverne, som vi kender fra i dag, kan køre 175 kilometer i timen. De har knap tre gange så mange hestekræfter end ME-lokomotiverne. Det betyder, ifølge DSB, at lokomotiverne kan komme hurtigt op i fart, hvorfor passagererne kan regne med at komme hurtigere frem.

Læs også El-tog bliver forsinkede: Ny jernbane kommer til at køre med gamle tog

Udover driftsikre og hurtige tog får pendlerne også miljøvenlige tog. For de nye lokomotiver lukker ingen dieselpartikler eller NOx ud.

De nye Vectron-lokomotiver bliver ifølge DSB sat på sporene i 2021. 

Herunder kan du se en video af de nye lokomotiver.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App