25 ansatte på slagteri har fået covid-19 anerkendt som arbejdsskade

25 ansatte på Danish Crown i Ringsted har fået anerkendt covid-19 som en arbejdsskade, og det tal kan blive højere, lyder det fra fagforbundet NNF.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en arbejdsskade, at 25 ansatte på Danish Crown i Ringsted sidste år formentligt blev smittet med covid-19, mens de var på job. Det har Arbejdsmarkedets Erhvervssikring afgjort. 

Det er fagforbundet NNF, der har hjulpet medlemmerne i processen, og flere slagterimedarbejdere kan være på vej til at få samme afgørelse.

- Vi har 103 sager i alt, og nu er de 25 så afgjort. Det, at man har anmeldt covid-19 som en arbejdsskade, betyder, at man kan søge om en erstatning, hvis det viser sig, at der kommer senfølger på sigt, siger Ghita Christiansen, der er arbejdsskadekonsulent hos NNF.

Nogle er fortsat sygemeldt

I august sidste år blev Danish Crown ramt af et stort smitteudbrud af covid-19. 177 personer med direkte eller indirekte forbindelse til slagteriet blev ramt. Siden har der været mindre omfattende smitteudbrud på slagteriet.

Læs også
Antallet af covid-19 arbejdsskader stiger markant

Nogle af de 25 ansatte, der har fået afgjort deres sag, er tilbage på arbejde igen, mens andre fortsat er sygemeldte på grund af gener efter covid-19.

- Covid-19 er stadig så nyt for os alle sammen, og vi ved ikke, hvad der kan være af senfølger på sigt. Derfor anbefaler vi, at man kontakter sin læge og orienterer om generne, siger Ghita Christiansen.

Hun fortæller, at man skal have anmeldt det som en arbejdsskade indenfor et år efter, at man er blevet opmærksom på smitten, hvis man vil have mulighed for at få det anerkendt som arbejdsskade og eventuelt senere hen få erstatning. 

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring skal nu tage stilling til, om de 25 medarbejdere fra Danish Crown er så medtagede af senfølger fra covid-19, at de skal have erstatning.