2 lejlighedsbrande - beboere blev evakueret

Natten til mandag rykkede brandvæsnet ud til brande i Slagelse og Ringsted. Begge steder var til brand ved lejligheder. I Slagelse blev bygningen evakueret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2 forskellige steder i regionen måtte brandvæsen og politi rykke ud til brande. I Slagelse udbrød der brand i stuen i en etageejendom. Her blev bygningen evakueret, da der var kraftig røgudvikling.

I Ringsted udbrød der brand på en terrasse på 1. sal. Politiet regner med, at branden startede ved en kuglegrill.

Beboere evakueret
På Snedkervej i Slagelse startede branden tidligt i mandag morgen i en stuelejlighed. Brandvæsnet blev tilkaldt klokken 5.49, og selvom der ikke var meget ild i lejligheden, så valgte brandvæsnet at evakuere beboerne i etageejendommen.

Ejendommen består af boliger for handicappede, hvor beboere blandt andet sidder i kørestol. I de situationer er det almindeligt, at beboerne bliver evakueret.

Ifølge politiet startede branden ved en stol, men ingen kom til skade ved branden.

Brand ved kuglegrill
Klokken 01.11 blev brandvæsnet i Ringsted kaldt ud til en brand på en terrasse på 1. sal på Tinggade. Branden startede i et hjørne af terrassen, hvor der stod en kuglegrill. Derfor regner politiet med, at det er grillen, der har startet branden.

I ejendommen er der 3 etager med i alt 4 lejligheder. Beboerne blev vækket og fik at vide, at de skulle være klar til at forlade bygningen, men brandvæsnet fik hurtigt ilden under kontrol, og beboerne kunne blive i deres lejligheder.

- Et pænt stykke af trægulvet på terrassen er brændt væk, der er nogle havemøbler der er smeltet, men der er ikke nogen personer, der er kommet til skade, siger Martin Bjerregaard, der er pressemedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.