17-årig kørte ind i patruljevogn på motorvejen

Lørdag aften kørte en 17-årig dreng ind i en patruljevogn på motorvejen. Det var 9. gang, han blev taget i at køre bil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 17-årig dreng fra Ringsted formåede at gøre svært meget opmærksom på sig selv, da han bragede lige ind i siden på en patruljevogn med fuldt blus på blinkene.

Det skete på Vestmotorvejen ud for Ringsted lørdag aften kort før klokken 20, skriver DAGBLADET Ringsted.

Opdagede patruljevogn for sent

Politiet var på motorvejen, fordi en 57-årig mand fra Ringsted var kørt galt på vej mod øst. Af ukendte årsager mistede manden kontrollen over sin bil, der snurrede rundt, ramte autoværnet i midterrabatten og til sidst endte på tværs i nødsporet, oplyser polititalsmand Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet spærrede uheldsstedet af med blandt andet patruljevogn med fuldt blink på.

- Den 17-årige kørte i en uindregistreret personbil med et prøveskilt på også ad motorvejen i østlig retning. Han opdagede for sent patruljebilens udrykningssignaler, så han ved opbremsningen mistede herredømmet over bilen. Han ramte først et autoværn og til sidst politiets patruljebil, siger Martin Bjerregaard til DAGBLADET Ringsted.

9. gang han blev taget

Den 57-årige mand fra det første uheld kom ikke til skade, og han hører ikke mere fra politiet i den forbindelse. Den 17-årige ulovlige bilist kom heller ikke til skade, men han kommer til at høre meget fra politiet og retsvæsenet. Han er sigtet for at køre bil uden førerret. Og da det var 9. gang, politiet tog ham i at køre bil, blev bilen beslaglagt.

Retten kan af oplagte årsager ikke inddrage kørekortet fra én, der slet ikke er gammel nok til at køre bil. Men retten har mulighed for at forbyde ulovlige bilister under 18 år at tage retmæssigt kørekort i flere år, selv om de bliver gamle nok.