160 nye job til Danish Crown i Ringsted - men tillidsmand jubler kun halvt

Selv om det er glædeligt, at 160 nye ansatte er på vej til Danish Crown i Ringsted, er tillidsmanden tilbageholdende med jublen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Selvfølgelig er jeg glad, men armene er kun halvt oppe, må jeg indrømme.

Sådan lyder det fra Jan Bruno Christensen, der er tillidsmand på Danish Crown i Ringsted. Torsdag blev det meldt ud, at slagterikoncernen ansætter i alt 375 nye medarbejdere, hvoraf de 160 skal til Ringsted, men meldingen bliver modtaget med blandede følelser.

quote Os, der er her nu, har lagt fyringerne bag os, men jeg ved ikke, hvor mange udenfor, der tænker over det, og jeg kan da godt tænke, om folk nu tør søge job her. Jeg håber, de har mod på det.

Jan Bruno Christensen, tillidsmand, Danish Crown, Ringsted

- Vi har før oplevet, at der blev startet aften- og nattehold op, og så måtte de lukke ned igen kort tid efter, fordi der alligevel ikke var så mange grise som ventet, så derfor tager jeg det lidt med ro, siger tillidsmanden.

Det kan gå hurtigt

Årsagen til medvinden og de mange nyansættelser er en større efterspørgsel fra Asien, og så har Kina været ramt af afrikansk svinepest, som også kom til Tyskland i starten af september.

Siden nytår er der slagtet godt tre procent flere grise på de danske slagterier i forhold til samme periode i 2019. Den udvikling ser ifølge Danish Crown nu ud til at accelerere på grund af svinepesten.

Samtidig får landmændene en god pris for deres svin herhjemme for tiden, men Jan Bruno Christensen frygter for udviklingen på det danske marked, når Kina og Tyskland igen får svinepesten under kontrol.

- Ja, hvad sker der så? Vi har set før, at det kan gå hurtigt, men jeg håber selvfølgelig, at det holder, og de nye kan beholde deres job, siger han.

De seneste år har Danish Crown mest måttet melde kedelige nyheder ud, når det gjaldt ansættelser. Blandt andet blev 280 medarbejdere fyret i Ringsted i 2015, og i 2018 røg der 106 medarbejdere, fordi natholdet lukkede ned.

Tør folk søge?

Derfor kan Jan Bruno Christensen også være bange for, om det nu lykkes at finde 160 nye kolleger til slagteriet i Ringsted.

- Os, der er her nu, har lagt fyringerne bag os, men jeg ved ikke, hvor mange udenfor, der tænker over det, og jeg kan da godt tænke, om folk nu tør søge job her. Jeg håber, de har mod på det, siger Jan Bruno Christensen.

Slagteriet lægger op til, at en bred skare kan søge jobbene. Arbejdet kommer til at foregå i udbeningsafdelingen, og slagteriet er klar til at lære folk op fra bunden, så længe de har mod på opgaverne.

De nye medarbejdere kommer til at starte stort set med det samme. Planen er, at oplæringen af de første allerede begynder lige efter efterårsferien, lyder det i en pressemeddelelse fra Danish Crown.