¨

15-årig stak sin mor med kniv - nu bliver hans varetægtsfængsling forlænget

Den 15-årige blev ført væk iklædt en hvid DNA-dragt. Foto: Henrik Larsen

Varetægtsfængslingen af en 15-årig dreng er blevet forlænget i fire uger. Han er sigtet for drabet på sin mor.

En 15-årig dreng er fortsat fængslet for drabet på sin mor.

Det skriver Dagbladet Ringsted.

Ifølge anklager Rune Sorva Rydik fra Midt- og Vestsjællands Politi er drengen gået med til en frivillig forlængelse af varetægtsfængslingen, der i første omgang løb til torsdag den 22. august. Nu er fængslingen forlænget med fire uger.

- Politiets efterforskning er stort set afsluttet. Man afventer resultatet af mentalundersøgelsen. Jeg kan ikke konkretisere sagen mere. Men jeg forventer, at den snart havner på anklagemyndighedens bord, siger Rune Sorvad Rydik til Dagbladet Ringsted.

Man afventer resultatet af mentalundersøgelsen

Rune Sorva Rydik, anklager

Stak moderen mindst syv gange

Den 15-årige blev uden dramatik anholdt i en lejlighed i Ringsted klokken 19.03 mandag den 29. juli. Ved lejligheden fandt man hans mor i livløs tilstand. Hun blev forsøgt genoplivet, men ambulancepersonale og læger måtte opgive, og kvinden blev efterfølgende erklæret død.

Artiklen fortsætter under videoen.

00:50

Foto: Henrik Larsen.

Luk video

Den 15-årige er varetægtsfængslet i surrogat på en sikret børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling. Han er sigtet efter straffelovens paragraf 237, der omhandler drab. Det sker på bestyrket mistanke om manddrab. 

Ifølge anklageren har den sigtede været udredt på en børnepsykiatrisk afdeling. Her er han blevet udredt og har fået diagnosen infantil autist med sidediagnosen ADD.

Blev uvenner med sin mor

Den 15-årige forklarede ved grundlovsforhøret, at han forud for drabet havde været uvenner med sin mor, men kunne ikke huske om hvad.

Hvad er Infantil autisme og ADD?

Hvad er Infantil autisme?

 • De første symptomer ses først, når barnet bliver tre år.
   
 • Mangelfuld og afvigende udvikling af evnen til kontakt og gensidigt socialt samspil.
   
 • Forstyrret eller forsinket udvikling af sproget.
   
 • Mangelfuld udvikling af evnen til social kommunikation.
   
 • Mangelfuld udvikling af evnen til fælles leg og interesser med jævnaldrende.
   
 • Stereotype gentagende aktiviteter eller stereotype begrænsede interesser.
   
 • Hos nogle børn ses tvangspræget adfærd, med mange ritualer.
   
 • Den intellektuelle funktion kan variere fra normal til henholdsvis lavere og højere end det normale.

 

Hvad er ADD?

 • ADD er en betegnelse for en bestemt type ADHD.
   
 • ADHD er en neuropsykiatrisk lidelse, som giver forstyrrelser i forskellige hjernemæssige funktioner, der blandt andet har med tænkningen at gøre. Bogstaverne ADHD står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder.
   
 • Bogstaverne ADD står således for Attention Deficit Disorder, dvs. forstyrrelse af opmærksomheden, hvor H´et for hyperaktivitet er udeladt. ADD bruges således, når der overvejende eller udelukkende er tale om forstyrrelse af opmærksomheden.
   
 • Betegnelsen ADD anvendes altså om den form for ADHD, hvor hyperaktiviteten er fraværende eller ikke så synlig – med andre ord den stille ADHD.

 

Kilder: sundhed.dk, adhd.dk.

Se mere

Moderen havde siddet i soveværelset, og den 15-årige havde så taget en køkkenkniv fra væggen i køkkenet og havde stukket sin mor flere gange i ryggen.

Hun var efterfølgende flygtet ud på en svalegang, men han løb efter hende og stak hende igen i venstre arm, i maven og i halsen. Han kan ikke huske præcist, hvor mange gange han stak moderen - men mindst syv gange, sagde han i retten.

Den unge mand havde derefter sat sig ind i sofaen, og havde ikke deltaget i genoplivningsforsøgene på sin mor, selvom han havde hørt naboerne forsøge at redde moderens liv.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App