15-årig drengs fødselsdag endte med amputation

En amputeret finger og mulige øjenskader. En 15-årig drengs fødselsdag gik helt galt på årets sidste dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I år skete en af landets alvorligste nytårsskader i Kværkeby tæt på Ringsted. En 15-årig dreng har fået amputeret en finger. Hans syn er også i fare efter en raket eksploderede i hånden på ham.

-Det er frygteligt, siger Klaus Lassen. Han bor på Nordbæksvej, hvor ulykken skete i går. Naboerne til drengen er påvirkede af ulykken.

-Det er trist, siger Arne Rugtved, der bor ved siden af drengen.

Den tragiske ulykke skete netop på drengens 15 års fødselsdag. Han var ude og skyde fyrværkeri af med nogle venner på den nærliggende boldbane.

-Jeg hører et brag, da jeg er i gang med at tage varer ud af bilen, siger Arne Rugtved.

Drengen holder en raket i hånden, da den pludseligt eksploderer.

-Han har et lederet øje og blod i hele hovedet, siger Arne Rugtved.

Til drengens fødselsdag i går havde forældrene netop talt med sønnen om, at fyrværkeri kan være farligt.

-De havde lige talt med ham om, at nu skulle han huske at bruge beskyttelsesbriller. Desværre havde han dem ikke på, da ulykken skete. Det er ellers en meget fornuftig dreng, siger Arne Rugtved.

Naboen talte drengens forældre lige efter, at ulykken var sket.

-De har det absolut ikke godt. Det er der ingen af os her på vejen, der har. Han har fået nogle skader, som han skal leve med resten af livet. Det er det, der er så forbandet trist, siger Arne Rugtved.

Den voldsomme ulykke skræmmer vejens beboere - især dem med børn.

-Man kan ikke sætte ord på det. Forældrene må have det skrækkeligt. At blive vansiret på den måde og miste fingre, siger Klaus Rugtved.

Drengen bliver i øjeblikket opereret og behandlet på Odense Universitetshospital. Han har fået amputeret en finger, mens to andre fingre er i fare for også at blive amputeret. Det er endnu ikke sikkert, om drengen beholder synet.