¨

100 frivillige hjalp med at finde dement kvinde

Foto: TV ØST

Politi og op mod 100 frivillige borgere hjalp med at få 72-årig, dement kvinde hjem igen. Nu siger datteren tak for den store indsats.

72-årige Gerda Mølvig er sikkert hjemme igen på sit plejecenter i Ringsted og det er takket være en massiv indsats fra politiet, men i særdeleshed også frivillige kræfter, der søndag trak i tøjet og ledte efter den demente kvinde.

Op mod 100 borgere brugte det meste af deres søndag på at assistere politiet i den store eftersøgning af den 72-årige kvinde og Hanne Rasmussen, der er datter til den savnede kvinde, er i dag dybt taknemlig for den store indsats.

 -  Næsten lige meget, hvor man kiggede hen, kunne man se, at der var mennesker, som gik rundt med lygter og lyste ind i krat og buske og gik rundt alle steder, fortæller Hanne Rasmussen.

Foruden de frivillige havde politiet også valgt at sætte en helikopter I luften - og omkring søndag ved midnat lykkedes det i fælleskab at finde Gerda Mølvig 

Den 72-årige kvinde kunne så vende hjem til plejecentret i Ringsted sent søndag aften. Også i oktober, forlod hun plejehjemmet og forsvandt og familien arbejder nu på at anskaffe en GPS, så de kan undgå, det sker igen.

-   Hvis hun har den GPS, så vil den jo kunne hjælpe med at finde hende lynhurtigt og det vil være rigtig rart, så der ikke går så mange timer og man når at begynde at tænke de allerværste tanker, siger, Hanne Rasmussen.  

02:27 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App