Far til søn i biljagt: Vi får ingen hjælp

Faderen til den søn, der tirsdag morgen var involveret i en biljagt i Holbæk-området, føler sig magtesløs og ladt alene af systemet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Min søn er mentalt retarderet, og forlader hele tiden sit bosted. Og ingen gør noget for at hjælpe mig.

Sådan siger Thomas Jørgensen, der er far til den 17-årige dreng, der tirsdag blev anholdt efter en dramatisk biljagt på Holbæk-egnen, hvor den 17-årige dreng blandt andet i høj fart forsøgte at flygte fra politiet i høj fart på Holbækmotorvejen.

Den 17-årige dreng var stukket af fra bostedet Uranus ved Tappernøje, hvor han bor – og det er langt fra første gang, at det sker.

- Han har ingen fornemmelse af, at der er en sammenhæng mellem handling og konsekvens. Hvis nogen beder ham om at begå et bankrøveri, så gør han det. Jeg har mange gange måttet hente ham, når han er stukket af, siger Thomas Jørgensen.

Faderen føler, at han står helt alene i verden, og kan ikke håndtere sønnen.

- Han er anbragt på et bosted, og kommunen fastholder, at tingene er, som de skal være. Men det er det ikke. Jeg er så frustreret, og kan slet ikke se, hvad jeg skal gøre. Han står overfor en række retssager – og jeg føler de nærmest bare venter på han bliver 18 år, siger faderen. 

Bostedet Uranus ønsker ikke at udtale sig om sagen på grund af tavshedspligt, men de siger dog, at de ikke kan låse deres beboere inde, da de er almindelige unge, der bare har forskellige psykiske problemer.