Efter biljagt: Faxe Kommune genoptager 17-årigs sag

På et visitationsmøde på mandag vil Faxe Kommune drøfte den mentalt retarderede Jonas Jørgensens sag igen. Han blev tirsdag anholdt efter en biljagt i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter mange års kamp ser det nu ud til, at der sker nyt i Jonas Jørgensens sag.

Han var i tirsdags indblandet i en biljagt i Holbæk, hvor han prøvede at stikke af fra politiet. Her kørte han blandt andet ind i en bus og tre politibiler, og kørte med 160 kilometer i timen i nødsporet på Holbækmotorvejen midt i myldretidstrafikken.  

Efterfølgende har Jonas Jørgensens far udtrykt stor bekymring for sin søn. Jonas Jørgensen er mentalt retarderet, og han fungerer derfor som et barn på 8 år. Jonas Jørgensen er stukket af fra sit bosted Uranus i Tappernøje flere gange, og begår ofte ny kriminalitet, derfor kritiserer faren, Thomas Jørgensen, kommunen for ikke at gøre nok.

- Når man prøver at kontakte dem med de her problemer, så fejer de os af og siger, at han er anbragt det rigtige sted. Det mener jeg ikke, han er. Jeg mener, at han skal være et andet sted, hvor der er lidt strammere regler omkring, hvad man må og ikke må, så han ikke kommer ud i al den kriminalitet. Han forstår ikke selv, han har lavet de ting, han har, siger Thomas Jørgensen.

Læs mere: Far til søn i biljagt: Vi får ingen hjælp 

Udvikling i sagen

Torsdag morgen kom der så nyt i Jonas Jørgensens sag. I onsdags havde TV ØST forsøgt at komme i kontakt med Faxe Kommune, for at få en begrundelse for, hvorfor Jonas Jørgensen er anbragt på Uranus og ikke er på en sikret afdeling, når han flere gange er stukket af fra sit bosted og har begået ny kriminalitet. Faxe Kommune har dog ikke ønsket at udtale sig, da der er tale om en konkret personsag.

Torsdag morgen, kort før TV ØST skulle mødes med Thomas Jørgensen, har han netop fået en opringning fra kommunens sagsbehandler.

- Jeg er lige blevet ringet op her til formiddag og har fået at vide, at man nu vil tage Jonas' sag op på et visitationsmøde som en hastesag på mandag, siger Thomas Jørgensen.

Her vil man, ifølge faren, drøfte, hvad der nu skal ske med Jonas. Og det glæder Thomas Jørgensen, at der nu er skred i sagen.

- Jeg håber da på, at der kommer en åbning for min søns skyld, siger Thomas Jørgensen.

Thomas Jørgensen har tidligere søgt om, at få sin søn på en sikret afdeling. I april fik han dog afslag med den begrundelse, at kommunen ikke har fundet belæg for, at han er til fare for sig selv og andre, når han stikker af fra sit opholdssted.