Regionsråd sender kæmpe hospitalsbyggeri til flere milliarder i udbud

Region Sjælland udbyder byggeriet af 110.000 kvadratmeter senge- og behandlingsbygninger til Sjællands Universitetshospital i Køge.

Tema: Regionsrådsvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Inden længe begynder det store byggeri af Sjællands Universitetshospital i Køge.

Men først skal der findes den helt rigtige entreprenør til opgaven, derfor sender Region Sjælland nu byggeriet af det 110.000 kvadratmeter senge- og behandlingsbygninger til universitetshospitalet i udbud.

Udbuddet er den centrale del af opførelsen af Sjællands Universitetshospital og rummer blandt andet 827 enestuer, 158 undersøgelsesrum og 41 operationsstuer. 

quote Vi søger en samarbejdspartner, som kan anvise de bedste og mest innovative løsninger på, hvordan vi får mest hospital for pengene

Helle Gaub, projektdirektør

- Det glæder mig, at vi nu kan udbyde byggeriet af de nye senge- og behandlingsbygninger på Sjællands Universitetshospital, det er en afgørende brik for vores sygehusplan. Samtidig kan vi være stolte over at sætte gang i et byggeri, der vil skabe masser af arbejdspladser og aktivitet i vores regionen i de kommende år, udtaler regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) i en pressemeddelelse.

Vil skabe international opmærksomhed

Byggeriet udbydes i totalentreprise og har et volumen og en karakter, der ifølge Region Sjælland vil skabe opmærksomhed både i Danmark og internationalt.

- Vi søger en samarbejdspartner, som kan anvise de bedste og mest innovative løsninger på, hvordan vi får mest hospital for pengene, siger projektdirektør Helle Gaub. 

På baggrund af ansøgninger udvælges tre-fire entreprenører til at deltage i en dialogfase frem mod årsskiftet. Det skal sikre, at entreprenørerne kan tilbyde de løsninger, der passer bedst til regionens ønsker.

I slutningen af februar 2018 afleverer de bydende tilbud med pris, tidsplan og beskrivelse af samarbejdet om færdiggørelse af projektet, inklusiv beskrivelse af det arkitektoniske udtryk.

På den baggrund vælger Region Sjælland det hold, som skal færdiggøre og opføre byggeriet inden for den økonomiske ramme på cirka to milliarder kroner. Det samlede hospitalsbyggeri kommer til at koste fire milliarder kroner (2009-priser).

Det nye universitetshospital