Regionens formandskandidater lover flere penge til Holbæk Sygehus

11 fagforbund kritiserer i et åbent brev arbejdsforholdene på Holbæk Sygehus. Alle tre kandidater til regionens formandspost lover hurtig løsning.

Tema: Regionsrådsvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De ansatte har så travlt på Holbæk Sygehus, at det går ud over både dem selv og patienterne.

Det er budskabet i et åbent brev, som 11 fagforeninger for forskellige faggrupper på sygehuset i fællesskab har skrevet for at råbe regionsrådspolitikerne op.

Region Sjællands koncerndirektør, Lars Onsberg, mener ikke, at det store arbejdspres skyldes forkerte prioriteringer.

- Når det er akutte patienter, og vi samtidig forbereder os til at indføre Sundhedsplatformen, så er det er jo ikke noget, man kan prioritere væk, og derfor er der selvfølgelig en ekstraordinær situation for vores personale, siger han som svar på kritikken. 

Kandidater vil have ændringer

Noget tyder dog på, at de tre kandidater til formandsposten i Region Sjælland, Peter Jacobsen (DF), Heino Knudsen (S) og Jacob Jensen (V), ikke er enige i den konklusion.

Fredag aften har TV ØST sat de tre i stævne for at høre deres holdning til situationen på Holbæk Sygehus.

Og selv om de tre kandidater kæmper mod hinanden i valgkampen, er de enige i den her sag: Situationen kan ikke fortsætte, som den er, på Holbæk Sygehus.

Venstre vil finde pengene

Jacob Jensen, der til dagligt sidder i Folketinget for Venstre, tager en del af ansvaret på sig i kraft af sin plads på Christiansborg.

- Vi har selvfølgelig et ansvar, og vi vil sætte penge af i Finansloven allerede næste år, siger han.

Men har stopper løfterne ikke.

- Jeg vil insistere på at finde pengene her og nu, hvis jeg bliver valgt. Vi skal investere i kerneopgaven med vores sygehusvæsen og de varme hænder.

Socialdemokratiet vil tale med sygehuset

Alle tre kandidater fortæller, at problemets størrelse først løbende er gået op for dem.

De har altså ikke været klar over, hvor slemt det stod til på Holbæk Sygehus, før det åbne brev blev udsendt, siger de enstemmigt.

Derfor kommer omfanget bag på Socialdemokratiets formandskandidat, Heino Knudsen.

- På den ene side er jeg rystet, men på den anden side har vi jo hørt om noget af det. Det kræver, at der kommer politisk handling nu, så vi kan skabe et godt arbejdsmiljø og sikre patienterne på den måde, siger Heino Knudsen.

Også han kommer med et valgløfte. 

- Hvis jeg sad for bordenden, ville jeg tage ud på sygehuset og tale med dem i morgen. Jeg vil sætte politisk fokus på det her, siger han.

Dansk Folkeparti vil bruge puljepenge

Også Dansk Folkepartis Peter Jacobsen, som allerede i dag sidder i regionsrådet, er rystet over problemets størrelse.

Ligesom de andre formandskandidater, vil han hurtigst muligt give Holbæk Sygehus en håndsrækning.

- Vi skal prøve at se, om der ikke er penge i puljen til uforudsete udgifter. Hvis der er det, skal de kanaliseres af sted til Holbæk Sygehus hurtigst muligt, siger han.

Hvornår der bliver skredet til handling, og hvilken løsningsmodel der bliver tale om, må vi dog vente med at få svar på til regionsrådsvalget er overstået på tirsdag.