Portræt: Her er den nye regionsrådsformand

Byrådsmedlemmet på Lolland Heino Knudsen (S) vågner op til en ny virkelighed i dag. Han skal nemlig være formand i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var på forhånd lagt op til en gyservalg, da det nye regionsråd i Region Sjælland skulle sammensættes. For både Venstres Jacob Jensen, Dansk Folkepartis Peter Jacobsen og Socialdemokratiets Heino Knudsen bejlede til posten som formand.

Men det blev altså Heino Knudsen, der trak det længste strå. Han kan nu skifte posten som byrådspolitiker i Lolland Kommune ud med en formandspost i regionen efter at være gået sammen med Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance.

- Det er en god aftale, vi har fået lavet. Vi skal tættere på vores borgere, vi skal tættere på vores medarbejdere, og vi skal have styrket den her politiske dagsorden, som har været et tema gennem hele forhandlingerne. Arbejdsmiljøet har fyldt rigtig meget. Vi er blevet gjort opmærksomme på, at der er et presset arbejdsmiljø og det er vi enige om at sætte på dagsordenen, sagde Heino Knudsen, da det stod klart, at han skulle være den nye formand.

En foreningsmand

Men vi skal også lige et smut om bag den nye formand. Han er årgang 1979 og er født i Nakskov på Lolland. Faktisk har han boet på Vestlolland hele sit liv. Ved sidste kommunalvalg i 2013 blev han så valgt ind i byrådet på sin hjemegn. Her har han været formand for Fritids- og Kulturudvalget.

Og netop det med fritiden er noget, der spiller en stor rolle for Heino Knudsen. Han har nemlig brugt en stor del af sit liv på at være aktiv i foreningslivet, blandt andet som aktiv håndbold-, fodbold- og badmintonspiller, som foreningsleder og håndboldtræner.

Ja, listen over hans engagement i foreningslivet er faktisk endnu længere end det. Heino Knudsen har også været formand for Ravnsborg Håndboldklub og medlem af uddannelsesudvalget i Lolland-Falsters Håndboldforbund.

Heino Knudsen er uddannet indenfor handel og ledelse, og han har i øjeblikket orlov fra sin stilling som markedskonsulent på CELF i Nykøbing Falster.

- Mine erfaringer som foreningsleder, divisionstræner samt fra mit arbejde med salg gennem mange år, har givet mig en ballast, jeg med fordel kan benytte i mit politiske arbejde, skriver han på Altingets ”Kend din kandidat”.

Den nye regionsrådsformand bor i Nakskov med sin datter Manja.