Ny busordning skal lokke flere psykiatere sydpå

Der mangler 25 speciallæger i Region Sjælland. Men nu vil de forsøge at hente flere psykiatere ind fra hovedstaden med en særlig bus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Manglen på uddannede psykiatere er stor i regionen. I hele Region Sjælland mangler man 25 speciallæger i alt.

I Psykiatrien Syd på Oringe i Vordingborg er de pressede, da de lige for tiden mangler fire speciallæger i vagtplanen. 

quote Altså hvis man kan være hjemme og hente sine børn på samme tid som ved arbejde i København, så tror vi, at der er to - tre stykker, der kunne have lyst til arbejde i Vordingborg

Dorthe Goldschmidt

Nu er de begyndt at tænke i alternative løsninger for at gøre arbejdspladsen mere attraktiv, så man kan tiltrække de unge speciallæger. Og løsningen står muligvis parkeret i Hvidovre. 

- Det er en bus, der kører inde fra København til Vordindborg og retur igen, hvor vores speciallæger kan få arbejdstid i bussen. Så vi kan gøre transporttid til arbejdstid, siger Dorthe Goldschmidt, ledende overlæge i Psykiatrien Syd.

Lejer en bus

Psykiatrien Syd har lejet en bus med arbejdsborde og wifi af busselskabet Anchersen, som skal hente psykiatere ind fra hovedstadsområdet.

Efter planen skal bussen køre alle hverdage til arbejdspladsen i Vordingborg, og samtidig køre pendlerne hjem, så de lander i København omkring klokken 16.00.

Og den ledende overlæge håber, at det kan overbevise flere speciallæger om at tage turen sydpå.

- Altså hvis man kan være hjemme og hente sine børn på samme tid - lige meget om man arbejder i Vordingborg eller i København, så tror vi, at der er to - tre stykker, der kunne have lyst til at sige: " Så skifter jeg arbejdspladsen ud med Vordingborg", siger Dorthe Goldschmidt.

Det er planen, at bussen skal rulle med psykiatere fra 1. November.