Millionstøtte til forebyggende indsat for socialt udsatte

Næstved Kommunes arbejde med personer med psykiske og sociale problemer får økonomisk håndsrækning på 9,4 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Tema: Regionsrådsvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Kommune og Region Sjælland har fået bevilliget 9,4 millioner kroner til arbejdet med borgere med psykosociale udfordringer.

Bevillingen kommer fra Den A.P. Møllerske Støttefond, og den giver i den grad kommunen mulighed for at hjælpe de mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet.

Det mener Kirsten Devantier, der er formand for Sundheds- og Psykiatriudvalget i Næstved Kommune og regionsrådsmedlem i Region Sjælland.

- Denne donation giver os helt nye muligheder for at hjælpe mennesker på en anderledes måde. Jeg er stærkt optaget af, at vi får opbygget nogle samarbejder og arbejdsmetoder, som hjælper mennesker med det, der virkelig gør ondt i deres liv, så de derefter har kræfter til at hjælpe sig selv til et godt og aktiv liv i samfundet og på arbejdsmarked, skriver hun i en pressemeddelelse.

Fireårigt forskningsprojekt

En del af pengene er allerede øremærkede til ansættelse af nye konsulenter i Psykiatriens Hus Næstved. På den måde kan man sikre sig, at borgerne altid møder den samme konsulent, som vil kende til både dem og deres historie.  

En del indsatsen går desuden ud på forebyggende at give kommende arbejdsgivere viden om psykiske lidelser, så man ad den vej kan undgå, at borgernes problemer eskalerer og bliver behandlingskrævende.

Projektet er et forskningsprojekt med titlen ”Projekt fremskudt forebyggende indsats”, der blandt andet skal undersøge, hvordan tiltagene kan hjælpe borgerne videre i livet.