¨

Manglende undersøgelse sinker sjællandsk lægeuddannelse

En manglende analyse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet forsinker en lægeuddannelse i Region Sjælland. Arkivfoto

Socialdemokraterne i Region Sjælland mangler en analyse for at komme videre med at lave en lægeuddannelse i regionen.

En sjællandsk lægeuddannelse i Køge på Sjællands Universitetshospital lader vente på sig, fordi en afgørende undersøgelse mangler. Det skriver Sjællandske.

Det er en analyse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, som Socialdemokratiet i Region Sjælland venter på. En analyse som skal kortlægge, hvordan studiepladserne skal fordeles på landets medicinstudier, så de matcher behovet i de forskellige regioner.

Læs også Region Sjælland får sin egen lægeuddannelse

- Vi har i regionen, sammen med Københavns Universitet, givet håndslag på, at vi vil arbejde, for at forøge antallet af pladser på lægestudiet i København med 50 til 100 pladser om året, som så skal forankres i Region Sjælland. Men vi kan reelt set ikke komme videre med de planer, før analysen er klar. Den er grundlaget for, at ministeriet i det hele taget vil åbne op for flere pladser på KU, siger Heino Knudsen, Socialdemokratiets spidskandidat til regionsrådsvalget til Sjællandske.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra Uddannelses- og Forskningsministeriet om, hvornår analysen forventes at være klar, men det er ikke lykkes ministeriet at vende tilbage.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App