Rikke Møller misser OL-finalen i 100 meter bryst

Det bliver ikke til dansk deltagelse i finalen i 100 meter bryst. Rikke Møller Pedersen fik tiendebedste tid.

Tema: Regionens OL-deltagere
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den danske svømmer Rikke Møller Pedersen fra Holbæk Svømmeklub må satse fuldt og helt på favoritdistancen 200 meter bryst.

Det lykkedes nemlig ikke den danske svømmestjerne at komme i finalen på den halve distance, hvor hun natten til mandag dansk tid fik 10.-bedste tid i semifinalen. Kun de otte bedste kvalificerede sig til finalen.

- Der var meget pres på, for vi lå meget tæt, og vi kunne se hinanden hele vejen. Jeg formåede egentlig at holde fokus på mig selv. Det var ret kontrolleret, men jeg skal nok finde lidt højere tempo eller nogle flere tag og se, om jeg får noget ud af det, lyder konklusionen fra Rikke Møller Pedersen efter semifinalen.

Nummer fire i første semifinale

Hun slog hånden i bassinkanten i tiden 1 minut og 7,07 sekunder i den første semifinale som nummer fire.

Desværre for den danske svømmer blev der svømmet hurtigere i den anden semifinale, hvor seks kvinder var hurtigere end Rikke Møller Pedersen.

Rikke Møller Pedersens semifinale blev i øvrigt vundet af russeren Yulia Efimova fra Rusland, hvis OL-deltagelse til det sidste har hængt i en tynd tråd grundet den russiske dopingskandale.

Nu handler det om den dobbelte distance, hvor hun i flere år har tilhørt den absolutte verdenselite og er indehaver af verdensrekorden.

Onsdag aften dansk tid svømmer hun sit indledende heat på 200-meteren. Ud på natten venter en eventuel semifinale, mens finalen svømmes på torsdag.

/ritzau/