Rikke Møller fra Holbæk flopper i OL-finale

Rikke Møller Pedersen fra Holbæk lå til en medalje i favoritdisciplinen 200 meter bryst inden de sidste meter, men gik siden kold og sluttede sidst.

Tema: Regionens OL-deltagere
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Heller ikke denne gang skulle det lykkes for svømmestjernen Rikke Møller Pedersen at få en OL-medalje som krone på en flot karriere.

I hendes favoritdisciplin, 200 meter brystsvømning, skuffede fynboen natten til fredag dansk tid ved at slutte sidst af de otte finaledeltagere.

Den danske svømmer havde kvalificeret sig til finalen i femtebedste tid og var inden OL udset som et af de største danske medaljehåb set over alle sportsgrene. Men hun kom ikke til at spille nogen rolle, da guld, sølv og bronze skulle fordeles i svømmehallen i Rio.

Gik helt i stå

I en kogende arena var danskeren ellers fremragende ude og vendte først efter 50 meter og som nummer tre, da halvdelen af løbet var overstået.

Men hun havde tilsyneladende disponeret kræfterne forkert, for da konkurrenterne skruede tempoet i vejret, kunne Rikke Møller Pedersen ikke finde det ekstra gear, der var påkrævet.

Snarere tværtimod, for på de sidste 50 meter gik hun helt i stå. Det der efter tre fjerdedele af løbet lignede en dansker i tæt medaljekamp endte med en skuffende sidsteplads.

/ritzau/