Mark O. Madsen: Jeg er hamrende stolt af OL-sølvet

Mark O. Madsen fra Falster er hammer stolt over sin sølvmedalje ved OL i Rio. Det har været et mål længe for bryderen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

31-årige Mark O. Madsen er lykkelig for sin sølvmedalje i brydning ved OL i Rio, og han har ikke tænkt sig at stoppe karrieren.

- Jeg er hamrende stolt.

- Jeg kan ikke se nogen grund til ikke at fortsætte. Det skal være lysten, der driver værket. Sådan skal det også være på et arbejde. Så længe lysten er der, så fortsætter jeg, siger Mark O. Madsen.

Den tunge sølvmedalje hænger om halsen på bryderen, og det ene øje er godt medtaget, mens et ribben er trykket.

- Det har været en super god dag og meget bedre, end hvad jeg havde håbet på. OL er drømme. Der er 20 mand, der stiller op i vægtklassen, og alle 20 har samme drøm.

- Efter første runde sidder halvdelen af dem ude bagved med trikoten trukket ned. Nogle af dem sidder og stortuder. Nogle kommer videre, andre må bide i madrassen. Det er det, der er så fantastisk ved OL. Det er en stor dag, siger han.

Stærkt felt

eltet i 75 kilo-klassen var stærkt, og derfor er Mark O. Madsen lettet over, at det lykkedes denne gang. Det gjorde det ikke ved legene i 2008 i Beijing og 2012 i London.

- Der var 12 mand, der kunne have taget medalje. Det var et vanvittigt hårdt felt. Jeg kom ind i 2008 som kæmpe guldfavorit og røg ud i første runde, og allerede dengang lærte jeg, at alt kan ske.

- Dengang satte jeg mig for, at det ikke skulle være det, der gjorde udslaget. Jeg ville kæmpe mig tilbage og vinde en medalje, fortæller han.

Marginaler afgjorde det

Mark O. Madsen føler, at alle søndagens fire kampe var tætte, og at det var marginaler, der afgjorde dem.

Selve finalen blev op ad bakke, fordi russeren hurtigt kom foran 4-0 på en enkelt aktion.

- Det er en dommerkendelse af, hvem der var mest aktiv derinde. Vi ved, at han løfter vanvittigt godt. Så vi havde lavet en taktik, hvor jeg skulle stå med mit modsatte ben, så han ikke kunne tilte mig, siger han.

Kæmpede med næb og kløer

Meningen var, at russeren skulle være den passive og dømmes ned på madrassen først, forklarer danskeren. I stedet blev det omvendt, og Mark O. Madsen blev løftet rundt.

Læs også: Mød regionens 10 atleter i Rio 

- Han lavede den aktion, hvor han løftede mig, mens jeg stadig var tør, og fik fire point, som egentlig afgjorde kampen. Af de fem gange, jeg har mødt ham, har han aldrig været presset så meget som denne gang.

- I de sidste to minutter hang han, men han kæmpede med næb og kløer. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, og satte ham under pres, men han formåede at holde ved, siger Mark O. Madsen.