Kampen om medaljerne: René Holten Poulsen spås store chancer

Den forsvarende verdensmester fra Maribo Kajakklub kommer til at nå langt til OL i Rio. Det mener i hvert fald Dansk Idrætsforening.

Tema: Regionens OL-deltagere
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I august 2015 nåede roer René Holten Poulsen sit livs største resultat, da han blev verdensmester på både 500 og 1.000-meter distancen. Og han kommer fortsat til at imponere alt og alle ved OL i Rio, som begynder fredag.

- Vi kommer ikke uden om René Holten Poulsen, der er forsvarende verdensmester i kajak. Han er et rigtig godt bud på en dansk medalje, siger Morten Rodtwitt, chef de mission for det danske OL-hold fra Dansk Idrætsforbund. Ligesom så mange andre, har han også travlt i Rio disse dage.

Ifølge chefen er det et flot felt fra området, som skal repræsentere Danmark ved den enorme begivenhed.

- Det er et uhyre skarpt felt regionen sender til OL i Rio, og jeg glæder mig til at følge dem alle sammen. Der er flere stærke bud på medaljetagere i feltet, siger Morten Rodtwitt.

Også hos Sjællandske er forventningerne afklaret. Her er det Morten Jørgensen fra Næstved Roklub i den danske guldfirer, som har tændt håber hos den lokale sportsredaktør. 

- Det vil være mærkeligt, hvis de kom hjem uden metal. De er ikke guldfavoritter måske, de har jo ligget stille i lang tid med Morten Jørgensens skade in mente, men de skal have en medalje, lyder det fra sportsredaktør John Ringstrøm på Sjællandske. 

- Til gengæld får vi ikke nogen medaljer fra maratonløberen Abdi Ulad. Han er oppe mod enormt stærke nationer. 

Du kan følge Morten Jørgensen i aktion i Rio fra den 6-13. august. Det er René Holten Rasmussens tur fra 15. august og syv dage frem.