Havde satset på medalje til Mark O. Madsen

Målsætningen om ti medaljer er kommet endnu tættere på, efter det lykkedes Mark O. Madsen fra Falster at snuppe medalje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Niels Nygaard, der er formand i Danmarks Idrætsforbund, DIF, havde på forhånd kalkuleret med, at bryderen Mark O. Madsen ville tage medalje.

- Jeg havde satset på, at vi skulle have en medalje i brydning. Ikke nødvendigvis af guld, men sølv er kanonflot. Der er grund til at være stolt.

- Han kæmpede virkelig en brav kamp mod en rutineret russer, der løb med sejren. Men det var flot.

- Det ser rigtigt godt ud, og jeg bliver da mere og mere optimistisk med hensyn til, at vi nok skal nå de ti medaljer, siger Nygaard.

Mark O. Madsen har ingen planer om at stoppe

Han glæder sig over, at Danmark også snuppede en medalje i brydning, efter at svømmerne, cykelrytterne og roerne har taget to hver. Danmark er oppe på syv medaljer.

- Det er stort og flot, at vi er repræsenteret i 16 forskellige idrætsgrene, og vi har mulighed for at kæmpe med om medaljer i omkring de ti af dem.

- Det er fantastisk, at vi har sådan en bredde, og at brydning kan være en af sportsgrenene. Det er dejligt, at de bliver ved med at tro på sig selv, siger han.

31-årige Mark O. Madsen har ikke planer om at stoppe karrieren, og der er tid til at få udviklet andre brydere, som også kan gøre det godt på den internationale scene.

DIF-formand: Vi kommer til at se arvtagere

- Jeg synes, at bryderne gør det godt. Og vi har en række andre brydere, som også har været tæt på at kvalificere sig, og som er med til mesterskaber.

- Jeg tror på, at der er så meget liv i brydesporten, at vi også kommer til at se arvtagere. Der foregår et rigtigt godt arbejde i brydeforbundet, siger DIF-formanden.

 Og en OL-medalje kan give brydesporten øget omtale og sponsorinteresse.

- Først og fremmest betyder det noget, at interessen for sporten fra udøvere, medier og omverden bliver større. Så alt andet lige vil det være en styrkelse af brydesporten, at der kom en olympisk medalje i hus, lyder det fra Nygaard.