Emma Jørgensen fik sølv i dramatisk finale

Emma Jørgensen vandt overraskende sølvmedaljen, da hun torsdag var i finalen i 500 meter enerkajak for kvinder ved OL i Rio.

Den 20-årige Emma Jørgensen vandt torsdag sølv ved finalen i 500 meter enerkajak for kvinder ved OL i Rio.

Det kom efter en dramatisk sejlads, hvor hun kun 150 før mål lå på en samlet femteplads, og endda så ud til at tabe afstand til de foranliggende roere.

Selve passagen af målstregen var utrolig tæt, og der måtte målfoto til for at placere Emma Jørgensen på andenpladsen.

Hun kom ind i tiden 1:54.32  - kun fem hundredele af et sekund foran Lisa Carrington fra New Zealand, der koim ind i tiden 1:54,37.

Havde ikke ventet medaljen

- Jeg er helt overstrømmet. Det hande jeg slet, slet ikke regnet med, sagde Emma Jørgensen i minutterne efter sejren til TV 2.

Guldmedaljen gik til ungarske Danuta Kozak, der kom ind som suveræn vinder i tiden 1:52,49.

Emma Jørgensen er opvokset på Lolland, og sejler i dag for Maribo Kajakklub.

Hun har chancen for at vinde endnu en medalje i morgen, når hun skal sejle finalen i firerkajak.