Ydmyget og latterliggjort

En kvindelig pædagog, der har været tilknyttet plejefamilien fra Skælskør, har i dag forklaret, at de forældreløse søstre blev mobbet af manden, der nu sidder på anklagebænken for at have sex-krænket de tre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tredje retsdag her i Østre Landsret begyndte med, at pædagogen tegnede et billede af en dysfunktionel plejefamilie. Ifølge pædagogen behandlede plejefaren og hans kone deres plejebørn på en grov og nedladende måde. Pædagogen fremhævede især en episode, hvor parret grinede højt af den yngste af de tre søstre, fordi hun ikke kunne forklare, hvor ægget kommer fra. Pigen blev flov og ked af det, fordi der var mange andre til stede under latterliggørelsen.

Den kvindelige pædagog sagde op efter to måneders ansættelse, fordi hun ikke kunne stå inde for den pædagogik, plejefamilien praktiserede. Ifølge pædagogen fik pigerne ingen omsorg, og de fik heller ikke lov til at udtrykke deres følelser. Hvis de tre søstre havde gjort noget forkert, blev de straffet af deres plejeforældre. Konflikter blev løst ved, at pigerne blev bortvist til deres værelser. Der var ingen dialog med pigerne om årsagen til konflikterne. Hvis kvinden ville snakke med pigerne efter en konflikt, fik hun at vide, at det var forbudt.

Pædagogen har her i retten ikke lagt skjult på, at hun mener, at det er forkert, at myndighederne i sin tid anbragte tre traumatiserede piger i pleje hos to personer uden social-pædagogisk uddannelse. Plejefaren er elektriker. Hans kone er dagplejemor. Ingen af de to har altså nogen faglig relevant uddannelse pånær et kortere kursus i det at være plejefamilie.

Pædagogen indberettede sine oplevelser hos plejefamilien til både Skælskør og Slagelse Kommune, men ingen af de to kommuner kontaktede kvinden for at få uddybet hendes bekymring.