Ydmyget af Falck

En 72-årig mand fra Skælskør er vred efter at han i søndags af ambulancefolk blev tvunget ud i januarregnen i undertøj og uden sko.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Sådan en mand burde ikke have lov til at køre med patienter. Man kan da ikke behandle folk på den måde. Robert Jørgensen fra Skælskør er vred over, at han i søndags blev tvunget ud i en højst ubehagelig situation af de 2 ambulancefolk, der kom og hentede ham.

Anni Jørgensen havde ringet efter vagtlæge og ambulance, da hendes mand blev blå i ansigtet, fordi han ikke kunne trække vejret. Robert Jørgensen havde dobbeltsidet lungebetændelse, han har hjertefejl og han havde vand på lungerne og influenza. Han stod i sit undertøj, da ambulancefolkene kom, og i den mundering blev han gennet ud i ambulancen.

- Det er ydmygende. Man har det elendigt, når man står der i regnen i undertøj. Og alle naboerne......man ved jo godt, hvordan det er, når der holder en ambulance et sted. Så kigger alle ud, siger Robert Jørgensen i dag til TV2 Øst.

Da Anni Jørgensen protesterede over, at manden skulle ud i undertøj og uden sko i den kolde regn, blev det ifølge parret ignoreret af falck-folkene. - Herregud, han skal jo ikke køre i åben karet til sygehuset, sagde den ene ambulancefører ifølge Anni Jørgensen. - Det var jo bare en dum bemærkning, men det var der altså ikke plads til lige der. Jeg var jo bange, min mand var blå i ansigtet og helt fraværende, siger hun til TV2 Øst.

Falck bekræfter i dag overfor TV2 Øst forløbet og beklager episoden. I dag har familien Jørgensen modtaget chokolade, blomster og en uforbeholden undskyldning. - Det er også ok, vi har accepteret undskyldningen. Enhver kan begå en dummert, siger Anni Jørgensen. Men vi er glade for at vi har stået frem. For det må ikke ske igen, siger hun.