Weekenden giver forsmag på sommeren

Solen må kæmpe med skyer, men med 15 til 20 grader søndag bliver weekenden den hidtil varmeste i år. Sommeren bliver også varmere end normalt, viser prognose.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter flere forårsdage med strålende solskin er skyerne tilbage i weekenden. Til gengæld strømmer varm luft op over Danmark fra syd, og det giver den hidtil varmeste weekend i år.

Lørdag begynder med stedvis tåge, men ellers mest tørt og en overgang vil solen kigge frem - især i de østlige egne. Vinden bliver svag, og dagtemperaturerne vil ligge på 12 til 17 grader.

20 grader på søndag
Søndag vågner vi igen op til skyer og lidt regn flere steder, men i løbet af dagen klarer det op fra sydvest. Vinden tager til, men samtidig sniger temperaturerne sig på op mellem 15 og 20 grader.

- Vi må undvære den flotte blå himmel, vi næsten er blevet vant til. Men det bliver første gang i år vi får 20 grader, så alt i alt kommer det til at føles som en rigtig dejlig forårsweekend, siger Tine Zeuthen fra DMI.

Forsmag på sommeren
Dermed kan weekenden blive en lille forsmag på sommeren, som ifølge en sæsonprognose fra DMI bliver 1,1 grad varmere end normalt. Prognosen dækker perioden fra maj til juli, men den er desværre ingen garanti for strålende sol i skolernes sommerferie. Sæsonprognosen siger nemlig ikke noget om nedbør, solmængden og vinden, fordi usikkerhederne er for store.

- Sidste sommer var også 0,9 grader varmere end normalt, men den husker de fleste nok primært som en rimelig våd sommer, siger Tine Zeuthen.

Sommer med mindre regn
Hun trøster dog med, at de første forsigtige prognoser for nedbør tyder på mindre regn end sidste sommer. Men prognoserne er usikre om sommeren. Den varme luft kan både komme ind med skyer og regn fra Atlanterhavet eller med strålende solskin, hvis vinden er i øst. I begge tilfælde er temperaturen høj, men oplevelsen af sommer er vidt forskellig.

/ ritzau /