Weekenden begynder våd og slutter tør og solrig

Før vi kan nyde solen og tørvejret søndag, skal vi igennem et par våde dage fredag og lørdag, fortæller DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De sidste dage i april bliver kendetegnende for en gennemsnitlig, omskiftelig april måned. Weekenden kommer således til at byde på regn, sol, frostgrader og plusgrader.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Anja Bodholdt tidligt fredag morgen.

- Det starter ganske vådt, men som dagene går, bliver det bedre og bedre. Og det ender faktisk med en søndag med tørt vejr og nogen eller en del sol, siger hun.

Men først skal vi igennem en regnfuld fredag.

- Man vil kunne opleve byger langt de fleste steder i landet. Temperaturerne vil ligge på mellem syv og 11 grader, og vinden vil være svag til jævn fra syd og sydvest, siger Anja Bodholdt.

Når vi vågner op lørdag, vil det primært være den nordlige del af Jylland og ned over Sjælland, som vil opleve byger. Men som timerne går, trækker de videre mod sydøst.

- Så i løbet af lørdag vil vi også kunne få lidt sol og kun enkelte byger, siger meteorologen.

Søndag bliver flot

Lørdag vil temperaturerne ligge på mellem otte og 11 grader, og der vil være en svag til jævn vind mest fra øst og nordøst.

- Og som sagt ender det med tørvejr på søndag og plads til masser af sol og op til 13 graders varme, siger Anja Bodholdt.

Foråret 2017 har ifølge DMI budt på et sjældent temperaturfænomen. Marts endte nemlig med en højere maksimumstemperatur end april. 

Seneste gang, april måtte se sig slået af marts, var i 1973. Dengang toppede den første forårsmåned på 18,4 grader, mens den anden forårsmåned kun formåede at svinge sig op på 15,6 grader.

I 2017 er forskellen langt større. Marts nåede helt op på 21,5 grader i Karup på månedens sidste dag. Det er den næstvarmeste martsdag, som DMI har målt. 

Indtil videre i april er termometeret ikke nået højere end 17,8 grader.