Vrede over at psykiatriske afdelinger nedlægges

Både landsforeningen SIND og de konservative i Region Sjælland går skarpt i rette med et forslag, der lukker fire ud af syv psykiatriske sygehuse og sengeafdelinger i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Centraliseringen går hårdest ud over det gamle Vestsjællands amt, hvor psykiatrihospitalet i Dianalund helt lukker. Desuden lukker Nykøbing Sjælland både Sikringen, den retspsykiatriske afdeling og de almindelige psykiatriske afdelinger. Endelig er der lagt op til at lukke de psykiatriske afdelinger i Holbæk og Køge. Det fortæller P4 Sjælland.

Tilbage er - ifølge forslaget - kun tre steder, hvor patienter kan blive indlagt i hele Region Sjælland: Vordingborg, Slagelse og Roskilde.

Formanden for landsforeningen SIND i Vestsjællands amt, Erik Svendsen siger, at det er helt vanvittigt, at de pårørende skal rejse så langt for at besøge de psykisk syge.

Han bakkes op af den konservative Anna Skov:

- Vi kan slet ikke acceptere den cenralisering. Vi kan ikke få at vide, hvad det koster at bygge nyt i Slagelse, og vi synes slet ikke Dianalund skal nedlægges. Fra tidernes morgen har man lagt de psykiatriske sygehuse i rolige omgivelser, fordi patienterne skulle ha' fred til at komme sig. Det her forslag går udelukkende på at gøre lægerne tilpas, så de kan komme til at arbejde på nogen store sygehuse - det skader både patienter og plejepersonale, siger Anna Skov.

Formanden for psykiatriudvalget, SF'eren Flemming Stenild siger, at centraliseringen er nødvendig for at skabe gode arbejdsmuligheder for bl.a. lægerne. Det er for svært at skaffe psykiatriske læger og plejere til sikringen i Nykøbing Sjælland. Derfor skal den flyttes.

Flemming Stenild mener også, at det er et vældigt gode, at der kommer tre døgnåbne skadestuer i forbindelse med de tre psykiatriske sygehuse der bliver tilbage:

- Så kan patienterne få hjælp døgnet rundt.

Han tror, at langt færre patienter bliver indlagt i fremtiden, hvor det bliver muligt at behandle de psykisk syge ambulant.

Foreløbig er den endelige vedtagelse af psykiatriplanen udskudt til februar.De fleste personaleorganisationer bakker centraliseringen op.


Nyhedsoverblik