¨

Volleyherrer holder fast i toppen

Foto: TV ØST

Efter sejr mod et af de andre tophold overvintrer VK Vestsjælland volleyherrer på andenpladsen i 1. division øst.

Der var revanche i luften inden lørdagens opgør i 1. division Øst mellem VK Vestsjælland og Grøndal. Grøndal besejrede VKV to gange sidste år i 2. division, så VKV-spillerne var ekstra opsatte på at vinde kampen. At der samtidig var tale om en topkamp mellem to nyoprykkere gjorde kun det hele mere spændende, skriver VKV i en pressemeddelelse.

I første sæt begyndte VKV lidt alternativt, da Bruno Devantier, som normalt er 2. hæver, havde spillet sig til en plads blandt de startende seks, og også Daniel Gordon fik genvalg efter gode takter i kampen mod Gentofte. Begge spillere levede op til trænerens tillid og spillede glimrende i et sæt, der udviklede sig til en ren gyser. Holdene fulgtes ad til 30-30 og efter adskillige sætbolde til begge hold, lykkedes det Grøndal at hive sættet hjem med 32-30.

Tempo og høj effekt

Fra andet sæts start fik Rolf Meegdes og Kim Buchwald chancen i stedet for Bruno Devantier og anfører Morten 'Magic' Madsen for at øge tempoet lidt i spillet. Rolf Meegdes fandt hurtigt ud af at udnytte de fine modtagninger fra Anders Udemark og Daniel Gordon til at servere gode hævninger til diagonal Konrad Andrulewicz, og centrene Patrick Dufreche og Dennis Lam. Alle tre leverede en høj effekt i afviklingen af deres slag, og sættet blev vundet 25-21.

I tredje sæt fik Grøndal kort sagt ikke et ben til jorden, hvilket resulterede i frustrationer rettet både mod eget hold, dommere og VKV spillerne. For det meste lykkedes det for VKV’erne at holde hovedet koldt og undgå at lade sig rive med af stemningen, og dermed lavede de langt færre fejl end Grøndal, der blev blæst ud af hallen med hele 25-11.

Grøndalkampene er særlige

Fjerde sæt startede, som tredje sæt sluttede med VKV i førersædet, men langsomt løftede Grøndal sit niveau, og stillingen var helt lige ved 20-20. Træner Mads Gerner tog en time-out for at ændre på taktikken, og det lykkedes i den grad. Med gode server fra Patrick Dufreche og gode blokader fra Dennis Gravesen og Konrad Andrulewicz blev fem af de næste seks bolde vundet.

Det var en meget tilfreds VKV træner Mads Gerner efter kampen.

- Da jeg kom til klubben, gik det hurtigt op for mig, at Grøndalkampene betød noget særligt, og derfor er jeg også rigtigt glad for, at vi kunne give klubbens fans den her sejr. Jeg synes, vi spillede en af vores bedste kampe og holdt taktikken hele vejen igennem. Vi havde aftalt en meget præcis serve-taktik, som vi fulgte fantastisk, og spillerne var enormt dygtige til at fokusere på kampen og ikke på alt det, de ikke kan gøre noget ved. I volleyball er alle sejre udtryk for gode holdpræstationer, men de to hævere, Bruno Devantier og Rolf Meegdes, var helt afgørende for os i dag. Også unge Daniel Gordon fik i dag vist, at han har udviklet sig helt fantastisk over de sidste seks måneder, og han viste i dag, at han både kan servemodtage med stor kvalitet samtidig med, at han angriber utroligt klogt, lød det.

Resultatet betyder, at VKV overvintrer på 2. pladsen i 1. division – en fornem præstation for et hold, der lige er rykket op. Grøndal overvintrer på tredjepladsen.

Sådan ser kampen ud i tal: VK Vestsjælland - Grøndal EV 3-1 (30-32, 25-21, 25-11, 25-21).

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App