Voldtægt skaber frygt i Næstved

Næstved by er gennem de seneste år blevet rystet af en række voldtægter. Og med voldtægten i tirsdags af en mentalt handicappet kvinde ved højlys dag, er frygten større end nogensinde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De unge piger i Næstved er skræmte.

- Man tænker, at det kan gå ud over en selv, så jeg er overhovedet ikke tryg mere, slet ikke, fortæller Camilla Martinsen på 17 fra Næstved.

I december blev en 18-årig kvinde voldtaget af tre mænd, mens hun tidligt om morgenen ventede på sin bus på Næstved Banegård. Og det samme skete for en 25-årig kvinde for to år siden, da hun på vej hjem fra byen blev overfaldet af en gruppe rumænske mænd.

Og den seneste voldsomme voldtægt fandt sted i tirsdags, hvor en mentalt handicappet kvinde blev voldtaget midt i byen - og overfaldet skete om eftermiddagen.

- Nu tænker man, jeg har ikke lyst til at gå alene mere og slet ikke nogle steder, hvor det kan ske, og det kan jo ske alle stedet og så ved højlys dag, det synes jeg er helt grostesk, siger Camilla Martinsen.

Men det er især turen alene hjem efter byturen om natten, der gør pigerne angste.

Og taxachaufførerne mærker, at pigerne er utrygge ved at gå hjem, og derfor hellere vælger en taxa.

- I hvert fald fredag og lørdag, hvor der er knald på, så på den måde mærker vi det selvfølgelig, forklarer taxachauffør Kenneth Nielsen

Hvis turen hjem fra byen alligevel sker alene til fods, så er det langt fra uden bekymring.

- Så plejer jeg nogle gange at lade som om, jeg snakker i telefon, eller man prøver at snakke med nogen i telefoen hvis man skal gå alene, men det gør jeg heller ikke, det er meget meget sjældent. Og hvis jeg gør, så føler jeg mig overhovedet ikke tryg, siger Rikke Dyhr på 17 fra Næstved.