¨

Voksenløn eller ej

Studerende på social og sundhedsskolerne i Region Sjælland risikerer at måtte stoppe deres uddannelse. Noget tyder på, at en gammel ordning med voksenløn er blevet glemt, da amterne blev nedlagt.

Det er eleverne på Social og sundhedsassistent uddannelsen i Holbæk og Ringsted, der er kommet i klemme. Den voksenløn, de troede de kunne få, eksisterer tilsyneladende ikke længere, nu hvor Region Sjælland har overtaget ansvaret efter amterne.
"Det er meget frustrerende ikke at vide om man er købt eller solgt", siger Sanne Nissen, som er talskvinde for de studerende.
"Vi er i alt 39 elever over 25 år, som kunne søge voksenløn. Nu går vi alle og overvejer at stoppe uddannelsen igen, for vi har ikke råd til at fortsætte uden voksenløn", forklarer hun.

Noget tyder på, at der her er et helt område indenfor de sociale uddannelser, der er kommet i klemme i overgangen fra amt til region. Forleden fik elever fra den pædagogiske grunduddannelse besked på, at de ville blive smidt ud af skolen, fordi Region Sjælland ikke ville betale for dem. Nu kommer det altså frem, at ordningen med voksenløn heller ikke er kommet i orden.
"Det her skal undersøges", siger regionsrådsmedlem Nicolai Nicolaisen(Socialdemokraterne). "Hvis ordningen med voksenløn ikke er kommet med over i den nye Region Sjælland, så skal det rettes med det samme".
Voksenlønnen er på 16.600 kroner om måneden, mens den normale elevløn kun er på 6.500 kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App