Vital veteran på 99 år

Aksel Røhling nærmer sig de 100 år, og han kan sagtens løbe fra sin alder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Aksel Røhlings tilfælde kan man for alvor tillade sig at bruge udtrykket "still going strong". Når han har fødselsdag næste gang fylder han 100 år, men det afholder ham ikke fra at gå til gymnastik i Slagelse GF på herreholdet hver mandag, cykle et kvarter på sin motionscykel hver morgen, gå en lang tur hver søndag, løfte håndvægte og meget andet. Han er frisk som få i sin alder. Men sådan har det ikke været altid.

- Da jeg blev 60 år, blev det pludselig svært at få skjorten på. Mine muskler blev lidt stive, og det måtte jeg jo gøre noget ved, siger Aksel Røhling.

Som sagt så gjort. Aksel Røhling begav sig ud på sin første march på to gange 40 kilometer.

- De andre var yngre, og de har fortalt bagefter, at de snakkede om, hvad sådan en gammel mand ville til en march, smiler Aksel Røhling, som gennemførte marchen i fin stil.

Derefter gik det fremad i friskt trav. Aksel Røhling har blandet andet deltaget i Hærvejsmarchen intet mindre end 25 gange, og en mængde andre marcher både i Danmark, Europa, Nepal og Rusland.

- Da jeg så blev 70 år, så synes jeg, at det begyndte at gå lidt langsomt. Der skulle ske lidt mere, og så begyndte jeg at løbe marathon, fortæller Aksel Røhling.

Hvor andre i samme alder måske ville have trukket sig tilbage til en mindre aktiv tilværelse, løb Aksel Røhling det ene løb efter det andet. Da han var 96 år, slog han for eksempel rekord i Erimitageløbet. I de sidste fire år har han droslet løberiet ned og kastet sig over gymnastikken i stedet. Derudover har han taget flere forskellige idrætsmærker.

- Og så har jeg lige købt sådan nogle stave til stavgang. Det skulle hjælpe en til at få noget mere fart på, siger Aksel Røhling.

Se indslaget om en af regionens med garanti mest friske 99-årige her på www.tv2east.dk