Vintertid kan være farligt

Når vi natten mellem lørdag og søndag skruer urene en time tilbage - skruer vi samtidig op for risikoen for at støde ind i råvildt på vejene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når vi kører hjemmefra en time senere - og også kører hjem fra arbejde en time senere end normalt - så støder vi ind i råvildtets myldretid.

- Dyrene sættter ikke deres tid tilbage. Og de kan slet ikke finde ud af tiderne, forklarer Karna Pedersen, der er kredsformand i Dyrenes Beskyttelse.

Når råvildtet som vanligt trasker over vejen i skumringen, så møder de pludselig mange biler. Og så er det, ulykkerne sker.

Her giver vicepolitiinspektør fra politiet i Vordingborg, John Pedersen, fem gode råd til bilisten:

1: Hvis man kører på de strækninger, hvor der allerede er advarselstavler om, at der kan komme dyr, så skal man køre med særlig lav hastighed og være opmærksom på, at der kan komme dyr på vejen.

2: Hvis der kommer dyr på vejen, så skal man være opmærksom på, at der kan komme flere bagefter.

3: Hvis man er så tæt på, at man ikke kan nå at bremse, så er det en god ting at køre bagom dyrene. For det er yderst sjældent, at de vender om og løber tilbage.

4: Hvis man nu skulle være så uheldig at påkøre et dyr, så skal man selvfølgelig standse op og yde den hjælp, man nu kan.

5: HVis man stiger ud af bilen er det vigtigt, at man blænder ned til parkeringslys, og at man tager noget reflekstøj på.

Hvis uheldet er ude, og man har ramt et dyr, så skal man ringe til Falck på telefonnummeret 70 10 20 30. De sørger for at få aflivet dyret - kvit og frit.