Vindmøllepark ved Møn rykker nærmere

Udsigt til penge fra EU's genopretningsplan til dansk-svensk-tysk havmølleprojekt sætter skub i projekt. Minister venter beslutning inden sommer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En kæmpemæssig havvindmøllepark på Kriegers Flak mellem Sjælland og Bornholm med dansk deltagelse rykker måske allerede et skridt nærmere inden sommerferien.

Klima- og energiminister Connie Hedegaard har bedt sit ministerium og Energistyrelsen om at fremrykke en undersøgelse af, om det lavvandede havområde skal op i toppen af prioriteringslisten for kommende danske havvindmølleprojekter, og om Danmark skal gå med i et fælles dansk-svensk-tysk samarbejde om projektet.

Fremrykningen af analysen skete i januar, da EU-Kommissionen åbnede for, at et havvindmølleprojekt mellem de tre lande kan få del i en pulje på 1,1 milliarder kroner fra EU's økonomiske genopretningsplan til vindenergi i Østersøen. Beslutningen om fremrykning kan efter planen tages inden sommerferien, oplyser Connie Hedegaard i dag i forbindelse med et samråd i Folketingets Energiudvalg.

- Vi forcerer processen, så vi kan få et beslutningsgrundlag til det politiske niveau, så vi kan tage stilling til, hvordan vi fremrykker det, og hvordan vi kan sikre, at vi får del i de ressourcer, siger Connie Hedegaard.

Øverst på den gældende danske prioriteringsliste er et havvindmølleprojekt ved Anholt. Kriegers Flak er med på listen, men den ligger langt fra toppen. Derfor skal det nu vurderes, om udsigten til EU-støtte berettiger en placering i toppen af listen.

/ritzau/