Vindmøllekritiker krænkede borgmester VIDEO

Det var at gå over stregen, da vindmøllekritikerne beskyldte en borgmester på Lolland for at være korrupt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Derfor har Østre Landsret nu straffet den tidligere formand for landsforeningen Naboer til Vindmøller med fem dagbøder a 1000 kroner. Desuden skal han betale 25.000 kroner, så borgmesteren kan indrykke en berigtigelse på den lokale tv-station.

Se det omtalte indslag fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:081104_korrupt.flv]
Erwin Thorius' udtalelse fra 2006 var over stregen. Det mener Østre Landsret, der nu har straffet den tidligere formand for vindmøllemodstanderne.

Striden begyndte i 2005, da energiselskabet E2 i den gamle Rudbjerg Kommune forsøgsvis ville opstille nogle store vindmøller på land. Møllerne skulle være af samme model som de havmøller, der senere skulle etableres ud for kysten.

Beslutningen førte til en lokal debat, hvor flere borgere var kritiske over for den rolle, som Rudbjergs daværende borgmester Tom Larsen spillede. Han var formand for et lokalt vindmøllelaug. Og til trods for at lauget netop ikke ville sælge sin møllepark til energiselskabet, blev det mere end antydet, at borgmesteren havde økonomisk interesse i sagen.

- Mener du, borgmesteren er korrupt, lød spørgsmålet fra en journalist ved TV2 Øst i november 2006.

Og til det svarede landsforeningens daværende formand, Erwin Thorius: - Et eller andet sted ja.

Thorius har i retten forsvaret sig med, at han virkeligheden mente, at borgmesteren var inhabil. Men først byretten og siden landsretten har fejet den forklaring af bordet. Heller ikke menneskeretskonventionens artikel om ytringsfrihed kan bruges som figenblad for påstandene, siger dommerne.

/ritzau/