Vinderne af DM i entreprenørskab for unge er fundet

Til trods for at vores region havde 15 iværksættere med, så blev det en gruppe fra Herning, der blev kåret som Danmarksmester i Entreprenørskab 2017.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Har du også en iværksætter i maven? Så er der en stor sandsynlighed for, at du kan få udlevet din drøm. Flere og flere bliver nemlig iværksættere.

På landsplan er antallet af nye iværksættere mere end fordoblet fra lidt under 6.000 nye selskaber I 2014 til godt 12.000 I 2016.

Onsdag aften blev vinderen af Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab 2017, hvor 15 unge fra regionen er med, udråbt.

Det var gruppen Deminish fra Herningsholm Gymnasium, som vandt mesterskabet. De har udviklet en tablet specielt målrettet demente, hvor man ved hjælp af gamification skaber kognitivt stimulerende spil og øvelser, som skal stimulere hjernen og lindre symptomerne hos demente.

- Det er helt vildt! Det er helt sindssygt, og alt det vi har kæmpet for så længe. Vi er virkelig glade og stolte, lyder det fra vinderne i en pressemeddelelse.

Immigranter ud i job

Fire unge mænd fra ZBC Vordingborg har fået en idé, hvor de vil stå for praktikforløb for immigranter.

- Det handler om at få immigranter ud på arbejdsmarkedet. Vores part går ud på at hjælpe kommunerne og virksomhederne med at få støbt et forløb sammen, fortæller Magnus Tuse Dunk Hansen fra handelsgymnasiet i Vordingborg.

Dommerne ved da også, hvad de kigger efter.

- Jeg spidser ører dér, hvor grupperne har kigget på, hvad der er behov på markedet for på den idé, det produkt eller den service, som de kommer med, siger Annette Høgh, Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut.

I alt deltager 4000 unge på landsplan, hvoraf 164 bliver udvalgt til at være med til det endelige Danmarksmesterskab.

Vinderne fra Herning fik udover titlen en check på 10.000 kroner sponsoreret af Nordea, der blev overrakt af H.K.H. Kronprins Frederik.

Til juli skal Deminish repræsentere Danmark ved det prestigefyldte Europamesterskab, Company of the Year Competition, som holdes i Bruxelles.

Vinderne: