¨

Villum: Jeg er ved at slide mig selv op

Foto: TV ØST

Mens Naser Khader holder sig væk fra folketingssalen, så har Villum Christensen fra Slagelse holdt 39 ordførertaler i dette folketingsår. Det er ikke holdbart, lyder det fra Villum Christensen.

Villum Christensen, advarer sin partiformand Naser Khader om, at han er ved at "slide mig selv op".

- Nu er jeg jo forholdsvis ny i gamet og i et lille parti, som vores, kan der opstå nogle situationer, hvor man er nødt til at tage nogle ordførerskaber fra nogle andre. Der var for eksempel en uge, hvor Naser var i udlandet - og Anders Samuelsen blev syg. Der tog jeg samtlige ordførerskaber. Jeg ved godt, hvor jeg skal ende henne, men hvordan jeg skal belægge ordene og hvilken argumentation, jeg skal bruge, der er det jo tit sådan, at jeg må tage den fra den øvrige debat, ikke? Det er jo ikke holdbart på den lange bane, for jeg er jo ved at slide mig selv op, siger Villum Christensen.

Liberal Alliances folketingsgruppe tæller tre mand, nemlig Anders Samuelsen, Naser Khader og Villum Christensen. Sidstnævnte har holdt 39 ordførertaler i dette folketingsår. Det viser en opgørelse foretaget af Nyhedsbureauet Newspaq.

Selv afviser partiformanden kritikken over for Newspaq.

- Det, man skal huske på, er, at det, som sker i salen, er forudsigeligt, lyder Naser Khaders forklaring.

Den forklaring stemmer imidlertid ikke overens med folketingsgruppens beslutning om netop at prioritere ordførertalerne, fortæller Villum Christensen.

- Det er tit, at jeg har fire-fem møder samtidig, også ordførermøder hvor man skal til møde med ministeren, og hvor jeg skal vælge mellem, om jeg skal gå i salen eller til møde med ministeren.

Villum Christensen vil tage det store arbejdspres med på et planlagt gruppemøde den 4. januar.

- Naser er jo meget i udlandet, med Udenrigspolitisk Nævn og andre. Men det er klart, at den meget skæve fordeling ikke vil kunne fortsætte. Det er ikke hensigtsmæssigt, siger Villum Christensen.

Naser Khader mener imidlertid ikke, at det tre mand store parti har et problem.

- Han (Villum Christensen, red.) er jo ny, så vi har besluttet os for at give ham mulighed for at komme ud over rampen. Man ser jo Anders Samuelsen og mig hele tiden. Det er vigtigt at kunne se, at vi har en tredje mand, siger Naser Khader og understreger, at han og Anders Samuelsen tager de vigtigste sager i Folketingssalen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App