¨

Vilhelmsen og Holger K bliver ministre

Foto: TV ØST

SF's nye formand Annette Vilhelmsen bliver erhvervsminister, mens Holger K. bliver skatteminister.

Så er det officielt. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udpeger SF's nye formand Annette Vilhelmsen til erhvervs- og vækstminister, mens Holger K. Nielsen bliver ny skatteminister efter Thor Möger Pedersen.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

- Statsministeren præsenterer de nye ministre for Hendes Majestæt Dronningen på Amalienborg kl. 11.00, hedder det i pressemeddelelsen.

Annette Vilhelmsen vandt lørdag en storsejr over sundhedsminister Astrid Krag (SF), da SF efter fem ugers valgkamp offentliggjorde resultatet af formandsvalget.

Ud med Thor Möger Pedersen

Kort efter kom det frem, at Annette Vilhelmsen ville fyre skatteminister Thor Möger Pedersen for at få Holger K. Nielsen ind som sin højre hånd på SF's ministerhold.

Det sker så tirsdag, hvor de to nye ministre skal til Amalienborg for at præsenteres for dronning Margrethe.

Skatteminister Thor Möger Pedersen og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn udtræder af regeringen og modtages i afskedsaudiens på Amalienborg kl. 11.45.

Klokken 12 bliver der pressemøde med de tre kvindelige partiledere i regeringen - statsminister Helle Thorning-Schmidt, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager samt erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen i Statsministeriets spejlsal.

Bagefter har Annette Vilhelmsen og Holger K. Nielsen første arbejdsdag i deres nye ministerier, når de skal holde overdragelsesforretning med taler og afsked med de gamle ministre - Ole Sohn og Thor Möger Pedersen.

Afsked og velkomst

I Skatteministeriet siger man goddag og farvel til de nye ministre klokken 13.30, mens det samme sker klokken 14.30 i Erhvervs- og Vækstministeriet.

Rokaden betyder, at den tidligere mangeårige formand for SF Holger K. Nielsen er tilbage i centrum af politik efter flere års tilbagetrukket politisk tilværelse som SF's forsvarsordfører.

Holger K er tilbage

Ifølge kilder i SF's folketingsgruppe har Holger K. Nielsen dog på møderne i folketingsgruppen også i de seneste år løbende demonstreret, at han som tidligere partiformand er god til at bevare overblikket og har stærke analytiske evner.

Han skal nu hjælpe Annette Vilhelmsen under de igangværende forhandlinger om finansloven og være med til at skabe ro i SF's folketingsgruppe efter et formandsvalg, hvor knap halvdelen af SF'erne i Folketinget stillede sig bag Astrid Krag.

  /ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App