Vil tjekke skoler for brandfare

Flere kommuner vil nu tjekke deres skoler ekstra grundigt efter en voldsom brand på en skole i Sønderborg i sidste uge. Det er en god ide, lyder det fra Beredskabsstyrelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Guldborgsund Kommune har besluttet, at deres kommunale skoler nu skal tjekkes en ekstra gang. Det samme vil man gøre i Stevns Kommune, hvor redningsberedskabet skal ud og undersøge skolerne.

Initiativet kommer efter en voldsom brand på en skole i Sønderborg i sidste uge, hvor store dele af skolen udbrændte. Der er mistanke om, at flere af de ældre skoler ikke har gode brandmure eller på anden måde er bygget uheldigt, da det gør det muligt for en ildebrand at brede sig. Derfor hellere en ekstra gang kontrol end at det kan gå helt galt, hvis en ildebrand opstår, lyder konklusionen i Guldborgsund og Stevns.

Hos Beredskabsstyrelsen stiller man ikke krav om, at kommunerne skal tjekke, hvordan skolerne er bygget, men udelukkende om der f.eks. er brandveje og brandslukningsudstyr. Men Beredskabsstyrelsen synes, at det er en god ide, hvis kommunerne tjekker for en sikkerheds skyld, at deres skoler er bygget bedst muligt, så en ildebrand ikke kan brede sig som det skete i Sønderborg.

Flere andre kommuner, som TV2 Øst har talt med, siger, at de allerede har tjekket deres skoler, eller også vil de gøre det.