Vil klage over havnechefs ansættelse

Et byrådsmedlem i Slagelse vil nu klage til Kystdirektoratet. Han mener nemlig, at Korsørs tidligere borgmester er blevet ansat uretmæssigt som havnechef.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er fred og idyl på havnen i Korsør, men bag kulisserne er der alt andet end ro.

 - Jeg har det sådan, at hvis jeg ikke får et fornuftigt svar, så borer jeg i det. Og inden for det sidst år har jeg oplevet, at der har været et røgslør, siger Peter Lotinga, som er medlem af Slagelse byråd for Dansk Folkeparti.

Peter Lotinga (DF) er oprørt over, hvordan Slagelse byråd har håndteret ansættelsen af havnechefen på Korsør havn. Og han føler, at de andre byrådsmedlemmer overhører hans kritik. Derfor vil han nu klage til kystdirketoratet.

 - Nu er der kommet så mange ting frem, at de må give sig. Men det gør de ikke, og derfor går jeg til Kystdirektoratet, slår Peter Lotinga fast.  

Det var det tidligere Korsør byråd, der ansatte den daværende borgmester, Flemming Erichsen, som havnechef. Men fordi ansættelsen er fra 1. Januar i år, mener Peter Lotinka, at det var Sammenlægningsudvalget, som skulle have ansat havnechefen.

 - Jeg synes, han blev det på en meget mærkelig måde, og det kom som en stor overraskelse for mig og mange andre, husker Peter Lotinga. 

Borgmester Lis Tribler (A) har bedt Kommunernes Landsforening (KL) om at undersøge, om det nu også VAR Korsør byråd, der skulle ansætte havnechefen.

 - Jeg synes det er en træls sag, for det går mere på personen end på lovgivningen. Men nu får vi det undersøgt, og så må vi tage den derfra, siger Lis Tribler.

I starten af marts sagde Lis Tribler, at svaret på undersøgelsen fra KL ville komme i løbet af 14 dage. Nu synes Peter Lotinga, det har taget alt for lang tid.

 - Nu må der komme turbo på. Nu skal der ske noget, og det betyder, at hvis jeg ikke hører fra Lis Tribler senest mandag, så går jeg til Kystdirektoratet, siger Peter Lotinga.

Og selv om undersøgelsen faktisk ligger klar, skal Peter Lotinga ikke regne med at høre resultatet inden på mandag.

 - Undersøgelsen er klar, men jeg synes, at poltikerne i økonomiudvalget og byrådet skal orienteres, inden jeg udtaler mig til pressen, siger Lis Tribler.  

Undersøgelsen vil blive fremlagt i økonomiudvalget den 14. maj og i byrådet den 21. maj.