Vil have støttecentre for soldater

Bred politisk opbakning til veteranhuse, hvor hjemvendte soldater fra krigsområder, kan finde støtte og opbakning

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forsvaret møder kritik for ikke at gøre nok for at sortere de psykisk ustabile fra, når soldaterne igen og igen sendes ud på vanskelige missioner. Derfor foreslår kritikerne at der  tages vare på de hjemvendte i såkaldte veteranhuse eller støttecentre. Og den ide får bred politisk opbakning på Christiansborg, oplyser DR Nyheder.

Venstres forsvarsordfører, Karsten Nonbo, der er valgt i Næstved, vil tage initiativ til, at sagen bliver taget op med de andre partier:

- Vi skal lytte til soldaternes støtteforeninger og sammen med dem vurdere, om det, vi har, er godt nok, eller det skal udvides. Og det skal nok udvides, fordi vi desværre har flere og flere, som kommer hjem med problemer, siger Karsten Nonbo. 

Socialdemokraternes forsvarsordfører, John Dyrby Paulsen, der ligeledes er valgt i Sjællandskredsen, understreger, at veteranhuse først og fremmest skal være et sted, hvor hjemvendte soldater kan samles - også selv om de ikke er blevet syge.

- Det allervigtigste er dog, at Danmark får en egentlig veteranpolitik, som man har i mange af de lande, vi normalt sammenligner os med, siger John Dyrby Paulsen.