Vil have ny uddannelse til Lolland-Falster

Folketingspolitikeren Henrik Høegh fra Venstre vil forsøge at redde de mellemlange uddannelser på Lolland-Falster. Han foreslår nu oprettelsen af et helt nyt Campus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

University College Sjælland besluttede for nyligt at samle regionens mellemlange uddannelser i fire byer. Indtil da var der placeret på 17 campusser i 8 byer rundt på Sjælland. Den manøvre gik bl.a. ud over Nykøbing Falster, der mistede sin pædagoguddannelse.

Lukningen betegner Henrik Høegh som "uacceptabel", og foreslår nu, at der oprettes en ny uddannelse med navnet Baltic Sea Campus på Lolland-Falster. 

- Det er nemlig nødvendigt, at vi sætter mål for, hvordan vi kan udvikle uddannelsesmulighederne på Lolland-Falster i fremtiden, siger Henrik Høegh i en pressemeddelelse.

Det nye campus skal som udgangspunkt kunne huse alle typer uddannelser, Og som navnet antyder er hensigten, at placeringen på Lolland-Falster bør kunne tiltrække studerende fra Nordtyskland, Polen, de baltiske lande samt Sverige og Finland.

Idéen er blevet til sammen med Venstres gruppeformand i Lolland Kommune Hans Ole Sørensen. Han mener bl.a., at uddannelsen kan udklække nye sygeplejersker. F.eks. kæmper tyske sygeplejersker med en høj arbejdsløshed og deres polske kollegers lønninger er langt under danske sygeplejerskers.

- Sådanne fremtidsudsigter vil alt andet lige gøre det interessant at tage sin uddannelse i Danmark, siger han. 

De to politikere vurderer at der er gode muligheder for at finansiere forslaget via regional udviklingsstøtte fra EU.

Medlem af Folketingets kommunaludvalg Flemming Bonne fra SF, er en af de politikere der stadig presser på for at få University College til at ændre sammenlægningen, han hilser det nye initiativ velkommen.

- Jeg synes det er en fin udmelding. Jeg tror på, at der er bred interesse for at sikre, at man kan bo og uddanne sig i yderområderne, siger Flemming Bonne.