Vidne jagtede cykeltyve i bil

Natten til onsdag valgte en mand at forfølge 2 tyveknægte, da han og en kammerat observerede, at de stjal cykler fra et etagebyggeri i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et par rumænske mænd nåede ikke langt væk, da de natten til onsdag forsøgte at stikke af fra et tyveri i Ladegårdsparken i Holbæk.

Omkring klokken 03.50 blev de nemlig - da de kravlede rundt på en af beboernes altaner - spottet af 2 forbipasserende. Den ene valgte at kontakte politiet og sætte efter tyvene i bil, mens han gav løbende meldinger til en patrulje, og det resulterede i, at mændene på Elverdamsvej kort tid efter var anholdt.

- Deres bil havde engelske nummerplader, og derfor var den let at holde øje med undervejs, så selvom de prøvede at flygte med høj far visse steder, så blev de alligevel indhentet af både os og anmelder, siger Martin Bjerregaard til TV2 ØST.

Skal i grundlovsforhør

I bilen fandt betjentene 3 cykler, cykeldæk, værktøj og et fladskærms-tv, og politiet formoder på nuværende tidspunkt, at det er stjålne genstande. 

- Vi kan selvfølgelig ikke være sikre, men det er vores teori indtil videre. Vi vil arbejde på at finde ud af i det i dag, siger Martin Bjerregaard.

De rumænske mænd vil senere onsdag blive fremstillet i grundlovsforhør. Begge anholdte skal desuden have deres identitet undersøgt nærmere, idet en af dem er mistænkt for at være i besiddelse af falsk identitetsdokument.