Vidne brød grædende sammen

Vidnet, der blev eskorteret til retten af politiet, brød sammen i gråd under sin vidneforklaring. Den 18-årige mand knækkede efter at have forklaret retten, at han har set plejefaren slå de to yngste søstre, og at han selv er blevet slået af samme mand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Det her har ødelagt mit liv". Sådan sagde det tidligere plejebarn, da retsformand, landsdommer Mogens Kroman, spurgte ham, hvorfor han græd under sin forklaring.

I to år var den nu 18-årige i pleje hos familien i Skælskør. I det tidsrum har han set plejefaren slå de to yngstre søstre utallige gange med flad hånd og knytnæve. Pigerne, der sidenhen anmeldte plejefaren til politiet for vold, voldtægt og andre sexuelle krænkelser, blev slået både i ansigtet og på kroppen, mens plejedrengen var til stede.

Plejefaren var også voldelig over for drengen i et enkelt tilfælde. Drengen husker episoden sådan her:

"Der er en hylde, der er faldet ned fra en af væggene på badeværelset. Vores plejefar vil vide hvem af os, der har revet den ned. Hvis han ikke får det at vide, må hverken jeg eller den yngste søster komme til et ridestævne. Den yngste søster siger, at det er hendes fejl, at hylden er faldet ned. Hun vil så gerne til det ridestævne. Men selvom hun tilstår, får ingen af os lov til at komme med. Jeg skriver i min dagbog, at min plejefar er en uretfærdig mand og et dumt svin. Kort efter kommer plejefaren ind til mig på mit værelse. Han ser, hvad jeg har skrevet, fordi min dagbog ligger fremme og er åben. Han bliver vred, river mig i øreflipperne, indtil de begynder at bløde, og slår mit hoved ind i sengen.

Den 18-årige fortalte også retten, at han, siden plejefar-sagen endte i retten, har haft mareridt næsten hver nat om den dag, han fik bank af plejefaren. Han har forklaret, at han vågner op midt om natten og ryster over hele kroppen. Han har forsøgt at fortrænge tiden hos plejefamilien i Skælskør, men forgæves.

Den 18-årige er i dag på kontanthjælp, fordi han psykisk er ude af balance.