Videoovervågning skal stoppe vold i tog

Efter en togfører blev overfaldet i et tog onsdag aften mellem Kalundborg og København, overvejer DSB nu at sætte videoovervågning i togene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indtil nu er det kun stationer og S-tog der bliver videoovervåget. Men DSB vil volden i togene til livs og derfor kommer der mere overvågning.

I første omgang kommer der overvågning på Øresundsbanen, men der er også tanker om, at overvåge strækningen mellem Kalundborg og København.

Det skriver Berlingske Tidende.

- Videokameraer er ved at blive indbygget i øresundstogene i forbindelse med, at de skal overtages af DSB First. Men det er også fremtiden i vores tog, da videoovervågning har en stor, præventiv virkning. Der er ikke truffet nogen beslutning om det endnu, men alt peger i den retning, siger Erik Christensen, chef for DSBs togpersonale til avisen.

Onsdag aften blev en togfører slået og sparket, da han bad om at se en gruppe unges billetter i toget fra Kalundborg til Købanhavn. To 17-årige mænd er blevet varetægtsfængsler for overfaldet.

Sidste år blev der registreret 135 indberetninger om overgreb mod togpersonale, og intet tyder på, at der vil ske en nedgang i år.