Viceborgmester opfordrer til civil ulydighed

Viceborgmester i Slagelse kommune og suppleant til folketinget Villum Christensen har fået nok af papirnusseriet i det offentlige. Han opforderer nu de offentligt ansatte til civil ulydighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børnemiljøvurderinger, evalueringsrapporter og kontaktsamtaler. De offentligt ansatte er ved at brække tungen og nakken på statens mange administrationskrav. Derfor opfordrer Villum Christensen (NA) nu de offentligt ansatte til at vælge bureaukratiet fra.

 - Man skal lade være med at lave alle de rapporteringer, der kun er til for systemets egen skyld. Man skal udelukkende intressere sig for det yderste led: helt ude ved børnene, helt ude ved de ældre, siger viceborgmester i Slagelse Kommune, Villum Christensen.

På jobcenteret i Slagelse går 80% af en arbejdesdag med administrativt arbejde. 

 - Vi bruger meget tid på rådighedsvurdering. Der er en hel del paragraffer, som man skal kunne, og en hel del forskellige sanktionsregler, som vi godt kune undvære, siger områdeleder på Jobcenter Slagelse, Jørgen Rau Hansen.

I Sørby børnehave er det tid til at udfylde børnemiljøvurderingerne. Det er en rapport på 10 sider - per barn.

 - Det tager jo noget tid at få udfyldt det Vi skal gøre det sammen med hvert enkelt barn, før vi til sidst skal samle det i en konklussion, siger pædagog i Sørby Børnehave Irene Hansen.