Vi tilstår på nettet

- jeg elsker at gå i dametøj. Det er bare en af de tilståelser der kan findes på nye bekendelses-hjemmesider. Det er blevet mere og mere almindeligt, at folk deler deres inderste tanker anonymt på nettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- jeg har onaneret på toilettet på arbejdet - hver eneste dag i de sidste to uger, det skriver en anonym på hemmelighed.net.

- Jeg har været min mand utro i over 2 år. Med en noget ældre mand, som jeg elsker højt, skriver en anonym på siden: jegtilstaar.dk

Det er blevet mere og mere almindeligt, at folk bruger nettet til at tilstå alt fra hemmelige forelskelser og seksuelle oplevelser til ønsker om død og ødelæggelse.

Som for eksempel på jegtilstaar.dk, hvor en anonym skriver:

- Jeg tilstår at jeg ønsker mit liv skulle ende og min far ville dø!!!

Konceptet med at gå til bekendelse i elektroniske fora stammer fra USA, specielt fra den amerikanske hjemmeside grouphug.us, der har eksisteret siden 2003.

Men metoden er alt for omkostningsfri, mener tidligere sygehuspræst og psykoterapeut Bent Falk. Han kalder det useriøst og ekshibitionistisk.

- Folk er på vild flugt fra skyld og ansvar hele tiden. Det kan give en vis forbigående lindring, men det flytter ikke noget og efterlader en endnu større tomhed, siger Bent Falk til Kristeligt Dagblad i dag.

/* */