Vi skal nok få Pia hjem (Video)

Familien til den afdøde Pia Hessenberg fra Vordingborg skal nok sørge for at få deres datter og søster hjem til Danmark, efter hun styrtede i døden i Mexico.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- De udtalelser der har været i Ekstra Bladet fra Pias svoger er fordrejede. Han har aldrig udtalt sig om økonomiske forhold. Vi skal nok få Pia hjem, lige meget hvordan, så skal vi nok få Pia hjem, siger Rikke Weiercke Tümmler til TV2 ØST.

Den nære familie har hidtil ikke ønsket at udtale sig om dødsfaldet. Men efter et par dage med mange spekulationer i medierne, valgte de efterladte i dag at lade Pia Hesselbergs bedste veninde gennem 28 år udtale sig på familiens vegne til TV2 ØST.

- Det er rystende og det er ikke noget jeg håber nogen andre skal prøve eller opleve. Familien er alle sammen meget berørte, siger Rikke Weiercke Tümmler.

Hun og familien fik beskeden om ulykken mandag morgen.

[video:video_mangler:100120_ulykkelig_familie.flv]

33-årige Pia Hesselberg blev natten til søndag fundet død på hotellet Beach Palace i ferieområdet Cancùn i Mexico. Hun var faldet ned fra en balkon på hotellets niende etage. Et styrt på 39 meter. Tragedien har udløst spekulationer om drab i flere dagblade. Men det har familien ikke hørt noget om.

- Det eneste vi ved er, at hun er faldet fra niende sal. Alt andet er gisninger fra diverse formiddagsblade og netaviser, siger Rikke Weiercke Tümmler.

Ifølge Udenrigsministeriet er det korrekt, at det mexicanske politi undersøger dødsfaldet for at finde frem til, om der er tale om en forbrydelse. Men det kender ikke til politiets undersøgelse endnu.

En mexikansk netavis skriver i følge Ritzau, at Politiet har afhørt en yngre mand i forbindelse med sagen, men at han ikke er blevet anholdt. Den seneste melding fra de mexicanske politi er, at dødsfaldet skyldtes en ulykke.

Sparede op til turen længe

Pia Hesselberg boede i sin lejlighed i Vordingborg, inden hun den 4. november 2009 rejste af sted på et længere ophold i Mexico. Hun havde gennem længere tid sparet sammen til opholdet, blandt andet ved at arbejde som pædagog på et opholdssted på Sjælland.

- Pia elskede at rejse og hun elskede Mexico. Der har hun været flere gange og havde venner i Mexico. Det var dem, hun skulle over for at besøge, siger Rikke Weiercke Tümmler til TV2 ØSt.

Første gang Pia Hesselberg rejste til Mexico var for 12 år siden.

Luksusophold endte fatalt

Som en del af turen skulle Pia Hesselberg arbejde i en periode på et børnehjem.

- Hun rejste som backpacker og havde besluttet at inden hun skulle på børnehjemmet, så skulle hun to dage på luksustur i Cancùn, siger Rikke Weiercke Tümmler.

I følge familien rejste Pia Hesselberg alene til Cancùn, men var jævnligt i mail kontakt med familien og veninden.

- Den sidste mail var et par dage før.  Hun skrev at hun ville tage til Cancùn og at hun glædede sig, siger Rikke Weiercke Tümmler til TV2 ØST.