Vi laver flest børn

Kvinderne i Region Sjælland er de kvinder i hele landet, der føder flest børn i snit. Men i hvilken kommune er mødrene yngst? Hvor fødes der flest børn? Få svaret her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

[video:flv:babyklip4.flv]
Der skal et større planlægningsarbejde til, når man er alenemor til fire, som Susanne Wittenkamp herover.

Hvis du synes, der er meget børne-larm på din lokale legeplads, er der måske noget om snakken. I hvert fald føder kvinderne her i landsdelen flere børn end den gennemsnitlige danske kvinde. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hver kvinde her i regionen føder 1,99 børn i snit. På landsplan er tallet 1,84 børn pr. kvinde.

[video:flv:babyklip3.flv]
 - Rikke Zoega Pedersen fra Endeslev i Stevns kommer med et bud på, hvorfor kvinderne i kommunen er i top på fertilitetshitlisten.

Hvordan føder din kommune?
Herunder kan du se hvordan der bliver født i din kommune. Hvor er mødrene yngst? Hvem føder flest børn? Hvor mange drenge bliver født i forhold til piger? Tryk på babyen over din kommune for at se tallene.

Der er ingen naturvidenskabelig forklaring på, hvorfor vores kvinder er mere frugtbare, men TV2 ØST har alligevel forsøgt at finde svaret. Se mere her på siden og i aftenens udsendelse.  

[video:flv:babyklip2.flv]
 - Rikke Zoega Pedersen fortæller om, hvor hårdt det kan være at have fire drengebørn.

Se hele indslaget klokken 12.10 på TV2 ØST