”Vi har intet hørt om sex-overgreb”

- Siger Forvaltningschef fra Tårnby Kommune. Kommunen har en dreng anbragt på opholdstedet Marita.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ni kommuner har i 2007 anbragt børn og unge på døgninstitutionen Marita. I Tårnby Kommune har forvaltningschef Mogens Weber kunne læse om sagen i aviserne; To piger på 14 og 17 år er blevet seksuelt misbrugt og en socialpædagog fra stedet er sigtet og varetægtsfænslet for overgrebet. 

- Vi er ikke blevet kontaktet. Vi har intet hørt om de overgreb, siger Mogens Weber, Forvaltningschef i Tårnby Kommunes Børne – og ungeforvaltning. 

Det kommer bag på forvaltningschefen, at Tårnby ikke har hørt en lyd fra hverken Næstved Kommune eller Maritas personale. Manden blev fængslet for to uger siden:

 

- Vi har ikke nogen piger anbragt på Marita. Men drenge kan jo også blive misbrugt. Og når der sker seksuelle-overgreb på en institution, hvor vi har et barn anbragt, så skal vi vide det. Det er meget vigtigt for den tillid, vi har til institutionen, siger Mogens Weber.

 

Foruden Tårnby har følgende kommuner benyttet Marita i 2007: Slagelse, Guldborgsund, Albertslund, Dragør, Holbæk, Lolland, Gladsaxe og Næstved. Det oplyser Næstved Kommune, der har tilsynsmyndigheden for den private døgninstitution, der ligger i Vejlø ved Næstved. Der er otte pladser til utilpasset unge på institutionen.

 Nu vil Tårnby Kommune i lighed med en række af de andre kommuner tage kontakt til institutionen og herefter overveje det kommende samarbejde.